HJK
4-3-3
vko.28 // 17.7.2016

Ilves kukisti HJK:n (Ilves-HJK 1-0)

Ilves oli HJK:ta vahvempi Tampereen Tammelassa. Emile Paul Tendengin rangaistuspotkusta tullut osuma takasi kotijoukkueelle 1-0 -voiton.

Ottelu käynnistyi tasaisesti. HJK piti hieman enemmän palloa ja sai ensimmäisen puolittaisen maalipaikkansa 12. minuutilla, kun Toni Kolehmainen pääsi ohjaamaan lähietäisyydeltä. Upean matsin jälleen kerran pelannut Ilves-molari Mika Hilander kuitenkin torjui varmasti. Samalla Hilander hieman loukkasi polveaan ja oli pitkään hoidettavana nurmenpinnassa tovin, mutta pystyi lopulta jatkamaan peliä.

Ilves sai puolestaan ensimmäinen loistavan maalipaikkansa 18. minuutilla, kun vahvasti pelannut hyökkääjä Antto Hilska laukoi maalinedushässäkän päätteeksi, mutta HJK-puolustus liukui tyylikkäästi viimeisellä hetkellä väliin. Muutamia minuutteja myöhemmin HJK:n tyylikäs tähtipuolustaja Taye Taiwo esitti jälleen taitojaan ja laukoi tulisesti, mutta Ilveksen onneksi pallo viuhui ohi.

Ottelun voittomaali nähtiin 40. minuutilla – ja sen teki Ilves! Loistavasti pelannut 18-vuotias superlupaus Mikael Soisalo joutui HJK-puolustuksen rikkomaksi ja erotuomari Petri Viljanen näytti rangaistuspotkua. Tammelan Taikuri Tendeng laukoi rankkarin sisään ja esitti sen jälkeen tyylikkäät tuuletukset. Täpötäysi Tammela antoi valtavat suosionosoitukset lemmikilleen. 1-0!

Ilves oli todella lähetä lisätä johtoaan vielä avausjakson viimeisillä sekunneilla, kun vauhdikas ja röyhkeä Soisalo ohitti näyttävästi Taiwon ja jakeli pallon maalille, missä Hilska ohjasi taidokkaasti kantapäällään. Pallo meni kuitenkin hieman ohi vasemmalta, jonka jälkeen asteltiin tauolle.

HJK oli toisen jakson alkupuolella vaarallisena ja joukkue sai luotua monta vaarallista hyökkäystä. Paras maalipaikka avautui hyökkääjä Richard Gadzelle, joka sooloili taitavasti oikealta laidalta ja pääsi laukomaan kuudesta metristä, mutta miesmuuri nimeltä Hilander oli edessä.

Helsinkiläisvieraiden Taiwo laukoi 57. minuutilla vapaapotkun 20 metristä, mutta pallo meni oikeaa tolppaa nuollen ohi. Ja pian tuon jälkeen Ilveksellä oli namupaikka, kun Felipe Aspegren syötti vasemmalta laidalta erinomaisesti maalille, missä Hilska oli jälleen paikassa, mutta laukaisu hieman epäonnistui.

Energinen ja jatkuvasti vaarallinen Soisalo viiletti 65. minuutilla laidallaan ja pääsi laukomaan, mutta kuti meni ohi. Pari minuuttia myöhemmin HJK:n juonikas kolumbialaishyökkääjä Alfredo Morelos laukoi hienon volleyn, mutta Hilander torjui.

HJK piti lopussa enemmän palloa, mutta takaa-ajo jäi lopulta melko vaisuksi, joten Ilvekselle 1-0-kotivoitto. Loppuvihellyksen jälkeen Ilveksen pelaajat sekä yleisö kiittelivät pitkään toisiaan. Iso osa yleisöstä lauloi Tendengin nimeä.

Ilves-PS Kemi sunnuntaina 24.7. kello 18.30 Tammelan stadionilla ja HJK-PK-35 Vantaa sunnuntaina 24.7. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.