HIFK
4-4-2
vko.32 // 13.8.2016

Ilves palasi voittojen tielle (Ilves-HIFK 3-1)

Ilves palasi neljän voitottoman ottelun jälkeen täysien pisteiden pariin, kun HIFK kaatui Tampereen Tammelassa 3-1.

Ottelu käynnistyi varsin tasaisesti. HIFK piti enemmän palloa, mutta maalipaikoille ei päässyt kumpikaan joukkue. Ilves koki takaiskun heti 10. minuutilla, kun tärkeä keskikenttäpelaaja Reuben Ayarna loukkasi hieman jalkaansa ja joutui tulemaan vaihtoon. Hänen tilalleen tullut Lauri Ala-Myllymäki pelasi vahvan ottelun.

Ilves oli todella lähellä johtomaalia 25. minuutilla, kun ottelun parhaana pelaaja palkittu 18-vuotias laitahyökkääjä Mikael Soisalo hyökkäsi oikealla laidallaan totutun vauhdikkaasti ja syötti namupassi boxiin, mutta Emile Paul Tendengin laukaus kimpoili HIFK-puolustuksen kautta kulmapotkuksi. Muutama minuutti myöhemmin Ilveksen pirteästi esiintynyt ugandalaishyökkääjä Yunus Sentamu oli läpiajossa, mutta HIFK-molari Tomi Maanoja torjui näyttävästi.

Ilves siirtyi ansaitusti johtoon 33. minuutilla. Sentamu syötti huippuvireisen Soisalon puolittaiseen läpiajoon ja pallo oli vakuuttavasti maalissa, 1-0!

HIFK-hyökkääjä Pekka Sihvolalla oli erinomainen paikka tasoittaa vielä avausjakson lopussa, mutta tyylikäs Ilves-maalivahti Mika Hilander torjui upeasti. Tauolle Ilveksen 1-0-johdossa.

Toisen jakson alussa tapahtui oikein huolella! HIFK pääsi tekemään tasoitusmaalin heti 47. minuutilla, kun Nnaemeka Anyamele syötti vasemmalta laidalta pallon maalinedusruuhkaan, mistä hyvävireinen Sihvola ohjasi palloon verkkoon, 1-1.

Kuitenkin heti 51. minuutilla nähtiin ottelun voittomaali! Ilveksen uusi senegalilaisvahvistus Yoro Ly laukoi pallon maaliin ja huudatti kotiyleisöä, 2-1! Ly teki samalla debyyttiosumansa Ilves-paidassa.

HIFK:llä oli etsikkoaikansa reilun tunnin pelin jälkeen. Ensin hyökkääjä Juho Mäkelä rynnisti röyhkeästi maalille, mutta ei aivan saanut ohjattua palloa kohti maalia. Pari minuuttia myöhemmin pallo pelattiin maalinedustalle, missä Matias Hänninen laukoi hienosti, mutta Hilander esitti uskomattoman Game saver –reaktiotorjunnan ja pallo kimposi Hilan käsistä ylärimaan. Kotiyleisö antoi Hilalle valtavat suosionosoitukset.

Ottelun lopullinen ratkaisu tapahtui 72. minuutilla. Ilveksen senegalilaistaikuri Tendeng jakeli pallon Sentamulle, joka sijoitti varmasti ja 3-1 siihen! HIFK nosti lopussa miehitystä ja loi ajoittain pientä painetta. Samaan aikaan Ilves pääsi pariin herkulliseen maalipaikkaan, mutta enempää osumia ei ottelussa enää nähty ja näin Ilvekselle 3-1-kotivoitto.

SJK-Ilves lauantaina 20.8. kello 16.00 OmaSP Stadionilla ja IFK Mariehamn-HIFK sunnuntaina 21.8. kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.