AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3

01

(0-1)

Yleisöä 1647

Ilves
4-5-1
vko.34 // 26.8.2016

Ennakko: FC Inter-Ilves

Ennakko: FC Inter-Ilves

FC Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat jälleen lauantaina, kun vastaan Veritas Stadionilla kello 16.00 asettuu Ilves.

Interin ja Ilveksen edellisestä kohtaamisesta ei ole aikaa kuin pari viikkoa. Tampereen Tammelassa pelattu ottelu päättyi tuolloin varsin oikeutettuun 0-0 -tasapeliin. Keväällä Veritas Stadionilla pelatussa ottelussa Inter oli vastaavasti vahvempi niukasti 1-0.

Interin lähtökohdat huomiseen otteluun ovat hyvät. Joukkueella on allaan pitkästä aikaa voitto-ottelu. Viime sunnuntaina FC Lahtea vastaan pelatun ottelun Inter onnistui värikkäiden vaiheiden jälkeen voittamaan 2-1. Tulos nosti päävalmentaja Shefki Kuqin mukaan joukkueen luottoa omaan osaamiseen.

- Lahti-voitto oli joukkueelle todella tärkeä henkisesti. Pelin loppuhetket olivat meiltä melkoista taistelua ja upeaa, että saimme siitä vihdoin myös palkinnon. Tulos teki henkisellä puolella todella hyvää koko joukkueelle, myöntää Kuqi.

Inter ei tämän kauden otteluissa ole peräkkäisiin voittoihin pystynyt sitten alkukauden. Lauantaina tähän olisi Kuqin mukaan tarkoitus pystyä.

- Haluamme näyttää, että olemme joukkue, joka pystyy peräkkäisiin voittoihin. Se vaatii jälleen hyvää ottelua lauantaina, mutta uskomme pystyvämme siihen, sanoo Kuqi.

Ilves-leirissä Turkuun matkataan tietyllä revanssimielellä.

- Toivottavasti saamme päälle saman intensiivisyyden ja aktiivisuuden mikä meillä oli edellisellä kerralla FC Interin vieraana. Vaikka emme saaneet viimeksi Turussa pisteitä, niin meillä oli kentällä tosi hyvä meininki. Syksy lähenee ja nurmet ovat vähän märkiä, että pitää saada tietynlaista kolinaa ja kalinaa sinne kentälle.

- Emme ole tällä kaudella onnistuneet maalinteossa FC Interiä vastaan, joten maaleja lähdemme tottakai hakemaan. Avausmaalin merkitys tulee olemaan jälleen tosi iso, kommentoi päävalmentaja Jarkko Wiss.

Interin kokoonpanosta puuttuu lauantaina pelikiellon takia puolustuslinjan ykkösmies Faith Obilor. Kuqin mukaan paikkaajat hänelle löytyvät kyllä.

- Obilor on meille tärkeä pelaaja, mutta pystymme paikkaamaan hänet varmasti. Esimerkiksi Arttu Hoskonen osoitti Lahti-pelissä osaamisensa ja pystyy varmasti jälleen ottamaan ison roolin puolustuksen keskustassa. Hänen rinnalleen löytyy myös hyviä vaihtoehtoja, toteaa Kuqi.

Obilorin lisäksi Interin kokoonpanosta puuttuvat varmuudella vammojen takia Henrik Moisander, Adama Tamboura, Pape Sow, Joni Aho ja Oskari Qvick. Philip Njokun pelaaminen on sitävastoin epävarmaa, vaikka hän onkin harjoitellut jo normaalisti joukueen mukana.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat lauantaina varmuudella keskikentän Eero Korte sekä hyökkäyksen Mika Lahtinen, jotka ovat todennäköisesti sivussa koko loppukauden. Loukkaantumisistaan toipuneet laitapakki Felipe Aspegren sekä keskikenttämies Marco Matrone tekivät keskiviikon ottelussa paluun kentälle. Matrone on kuitenkin lauantaina pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia.


FC Inter - Ilves lauantaina 27.8. kello 16.00 Veritas Stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Interin verkkosivut, Ilveksen verkkosivut