Yleisöä 1647

4-5-1
vko.34 // 27.8.2016

Ilves haki voiton Interistä (FC Inter-Ilves 0-1)

Ilves otti kauden ensimmäisen voittonsa FC Interistä lauantaina, kun numerot Veritas Stadionilla olivat 0-1 (0-1).

Ottelun ainoan osuman viimeisteli reilun puolen tunnin pelin jälkeen tamperelaisten Lauri Ala-Myllymäki.

Vaikka Inter sai aloittaa ottelun mojovaan myötätuuleen, ei sitä kentällä oikein näkynyt. Ehkä aivan pelin alussa kotijoukkue oli hallitsevampi osapuoli, mutta varsinaisiin maalitilanteisiin hallinta ei johtanut.

Vierasjoukkue Ilves pääsi peliin paremmin kiinni, mitä pitemmälle peli eteni. Jonne Hjelm oli lähellä maalia jo 19. minuutilla, mutta Jukka Lehtovaaran unelmatorjunta piti tilanteen maalittomana.

Interin avauspuoliskon oikeastaan ainoa paikka tuli Kalle Kaupille 32. minuutilla, mutta hänen laukaus painui vapaapotkun jälkitilanteesta ohi maalin.

Minuutti Kaupin tilanteen jälkeen sai verkko Interin päädyssä. Jonne Hjelm keskitti matalan pallon maalille, josta Lauri Ala-Myllymäki ohjasi sen sisään.

Ilveksen toinen maali oli lähellä 39. minuutilla. Jukka Lehtovaaran unelmapelastus piti tilanteen kuitenkin lopulta myös tauolle asti Ilveksen yhden maalin johdossa.

Inter tuskaili pelinsä kanssa myös toisella jaksolla. Joukkueen hyökkäyspelaaminen oli liian staattista ja ennalta-arvattavaa, eikä vierasjoukkueella ollut vaikeuksia johtonsa pitämisessä.

Inter sai peliänsä kulkemaan paremmin, kun joukkueen edellisessä ottelussa hyvin esiintynyt Guy Gnabouyou tuli kentälle. Ranskalainen sai omalla panoksellaan joukkueen mukaan peliin.

Interin oikeastaan paras paikka maalintekoon tuli Gnabouyoun hankkimasta kulmasta. Egzon Belican ohjauksen torjui kuitenkin hienosti 66. minuutilla Mika Hilander.

Interin hakiessa vimmatusti tasoitusta myös Ilves pääsi vastaiskuihin. Mikael Soisalo haki nostolla lisämaalia 73. minuutilla, mutta hyvin pelannut Jukka Lehtovaara onnistui kuitenkin torjunnassaan.

Aivan pelin lopussa vaihdosta terävästi sisään tullut Solomon Duah pääsi hyvään laukaisupaikkaan, mutta Hilander torjui jälleen. Heti perään Kennedy Nwanganga pääsi laukomaan, mutta Interin harmiksi laukaus meni tolpan kautta ohi.

SJK-FC Inter perjantaina 9.9. kello 18.30 OmaSp Stadionilla ja Ilves-RoPS perjantaina 9.9. kello 18.30 Tammelan stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Interin verkkosivut