AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2

01

(0-0)

Yleisöä 2962

VPS
4-4-2
vko.36 // 9.9.2016

Vahtera upotti HIFK:n toistamiseen (HIFK-VPS 0-1)

Vahtera upotti HIFK:n toistamiseen (HIFK-VPS 0-1)

Antti Muurisen valmentama HIFK taipui VPS:lle kotonaan toisen kerran tällä kaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

Helsingin IFK joutui pettymään kotiottelussaan, kun VPS haki Sonera Stadiumilta perjantaina 1-0-vierasvoiton. Ottelun ainokaisen teki 61. minuutilla vaasalaisten Joonas Vahtera.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla ei maaleja nähty. Paras paikka osui VPS:n jamaikalaiskärki Andre Clennonille, joka pääsi Loorents Hertsin hyvästä syötöstä kokeilemaan ratkaisua etualueelta. Tomi Maanoja kuitenkin selvitti Clennonin maalintekoyrityksen.

Toisella puoliajalla VPS iski ottelun ratkaisumaalin, kun pelikellossa oli 61 minuuttia. Jerry Voutilainen murtautui taitavasti boksiin oikealta laidalta ja takaviistoon suuntautunut syöttö tavoitti boksista Joonas Vahteran, joka niittasi pallon varmasti vasempaan alakulmaan. Maali oli Vahteralle liigauran ja samalla kauden toinen.

HIFK nosti entistä enemmän ryhmitystä ylös ja pelaajavaihdot toivat lisää virtaa kentälle, mutta tasoitusmaaliin asti se ei riittänyt. VPS nousi sarjataulukossa neljänneksi ja on tiukasti kiinni mitalitaistelussa. HIFK jatkaa sarjataulukon kymmenentenä tasapistein liigakarsijan paikalla olevan FC Interin kanssa. Maanantaina edessä on elintärkeä kuuden pisteen ottelu.


FC Inter-HIFK maanantaina 12.9. kello 18.30 Veritas Stadionilla ja VPS-KuPS maanantaina 12.9 kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.