AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
PS Kemi
4-5-1

14

(1-2)

Yleisöä 356

VPS
4-4-2
vko.41 // 16.10.2016

Ennakko: PS Kemi-VPS

Ennakko: PS Kemi-VPS

PS Kemillä ja VPS:lla riittää panoksia joukkueitten kohdatessa maanantaina kauden viimeistä edellisellä kierroksella poikkeuksellisesti Rovaniemellä.

PS Kemi sai tappioputkensa poikki perjantaina tärkeässä ottelussa FC Interin vieraana ja kemiläiset ovat nyt yhden voiton päässä sarjapaikan sinetöimisestä kaudelle 2017.

VPS puolestaan haki perjantaina niukan voiton PK-35 Vantaasta ja kaikkien kärkijoukkueitten jäätyä pistejakoon VPS taistelee vielä tosissaan mitaleista ja eurocup-paikoista. Liikaa sarjataulukkoa ei Vaasassa päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan kuitenkaan tuijotella.

– Peli kerrallaan mennään. Yksittäisestä matsista haetaan kolmea pistettä. Ei keskitytä muuhun. Tavoite on voittaa tamä peli ja sen eteen tehdään kaikki mahdollinen, Vuorinen toteaa.

– Kaikki tietävät tilanteen, joten ei tässä ole mitään ihmeellistä. Tekeminen on ollut hyvää treeneissä ja keskittyminen ja asenne ovat hyvällä tasolla niinikään. Asiat ovat niin kuin pitääkin, Vuorinen jatkaa.

Kauden aikaisempien kohtaamisten perusteella Petri Vuorisen johtama raitapaitainen joukkue sopii vastustajaksi Jari Åhmanin PS Kemille, sillä "Vepsu" ei ole tehnyt vielä maaliakaan kemiläisten verkkoon sarjapeleissä.

– Olemme pelanneet tasan vieraissa ja hävinneet heille kotona. Se halutaan muuttaa nyt, Vuorinen paaluttaa.

Kemi on osoittanut kaudella, että pystyy matalamman puolustamisen lisäksi korkeaan prässiin, eikä se ole pallollisesti enää pelkästään vastaiskujoukkue, kuten alkukaudella.

– Me olemme kyllä näyttäneet, että vaikka meitä prässätään ylempää, pääsemme paineen alta pois. Hyvänä esimerkkinä edellinen RoPS-peli. Se on kehittynyt kauden mittaan koko ajan. PS Kemi onnistui edellisessä kotipelissään meitä vastaan pallollisessa pelissä hyvin. Riippuu varmasti paljon siitä, millainen pelisuunnitelma heillä on, miten he lähtevät pelaamaan, Vuorinen analysoi.

Kotijoukkue saa myös takaisin kaksi tärkeää pelaajaa, kun Ryan Gilligan ja Joona Veteli palaavat pelikieltojensa jälkeen kokoonpanoon.


PS Kemi - VPS Rovaniemen keskuskentällä maanantaina 17.10. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: PS Kemin verkkosivut, VPS:n verkkosivut