4-4-2
vko.42 // 17.10.2016

​VPS murskasi PS Kemin (PS Kemi-VPS 1-4)

VPS oli tyly vieras maanantaina, kun se haki pisteet PS Kemiltä maalein 4-1.

PS Kemi meni Erik Törnrosin osumalla johtoon, mutta VPS tuli vielä ennen taukoa ohitse Sebastian Strandvallin ja Jerry Voutilaisen osumilla. VPS iski kahdesti vielä toisella puoliajalla ja voitti ottelun maalein 4-1.

Ottelu oli alusta asti suhteellisen hyvin Vaasan Palloseuran hallussa. VPS pyöritti peliä ja sai luotua painetta isäntien päätyyn pelaamalla palloa PS Kemin muodon sisälle. Tasapaino oli ajoittain kuitenkin vähän heikko ja kemiläiset pääsivät kääntämään peliä varsin vaarallisesti muutamaan otteeseen.

Erik Törnros sai pallon 26. minuutilla Joona Veteliltä nopeassa vastaiskussa ja sooloili upeasti itsensä vetopaikkaan, josta pommitti pallon etutolpan kautta varmasti sisään.

VPS ei luovuttanut, vaan alkoi paineistaa kahta kauheammin. Viitisen minuuttia ennen taukoa pallo vietiin pilkulle ja Sebastian Strandvall pommitti sen verkon perukoille tasoittaen pelin. Heti perään Aatu Laatikainen pelasi Jerry Voutilaisen läpi. Kuopiolaisduosta vanhempi herra laukoi pallon takakulmaan ja yhtäkkiä VPS olikin noussut tappiolta johtoasemaan.

Toisella jaksolla Kemi sai aluksi luotua paineenpoikasta VPS-päätyyn ja muutaman lähivaparin myötä myös puolittaisia maalipaikkoja. Tämä kuitenkin loppui Pyry Soirin upeasti alustamaan ja Joonas Vahteran verkon perukoille chippaamaan 3-1 -osumaan. Tuon 60. minuutilla tulleen maalin jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue.

VPS rakensi toinen toistaan parempia paikkoja ja tuhlailikin niitä ja Kemi tyytyi juoksemaan pallon perässä. Lisäajalla Steven Morrissey viimeisteli mainiosti 4-1 -voittolukemat.

KuPS-PS Kemi sunnuntaina 23.10. klo 15.00 Savon Sanomat Areenalla ja VPS-FC Lahti sunnuntaina 23.10. klo 15.00 Elisa Stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.