FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
HJK
4-4-2

10

(0-0)

Yleisöä 424

IFK Mariehamn
4-5-1
vko.04 // 31.1.2016

​HJK otti niukan voiton (HJK - IFK Mariehamn 1-0)

​HJK otti niukan voiton (HJK - IFK Mariehamn 1-0)

HJK avasi Liigacupin osaltaan sunnuntaina niukalla 1-0 (0-0) -voitolla vierailleesta IFK Mariehamnista.

Ottelun ainoa osuma syntyi rangaistuspotkusta pelikellon näyttäessä 69. minuuttia. Pallon pamautti pilkulta verkkoon HJK-puolustaja Taye Taiwo.

Alun perin lauantaiksi merkitty peli päästiin pelaamaan viimein sunnuntaina Talissa, kun myrsky laantui ja laiva pääsi hakemaan saarelaiset kyytiin Helsinkiin.

Pelin ensimmäinen jakso oli tasainen ja IFK Mariehamn onnistui puolustuspelillään vesittämään Klubin hyökkäykset. Tauon jälkeen kotijoukkue lisäsi juonikkuutta peliinsä ja pääsi hiukan niskan päälle.

Kun ottelua oli puoli tuntia jäljellä, Lum Rexhepi otti toisen keltaisen kortin ja suihkukomennuksen. Tästä kuitenkin sekosi enemmän vierailijoitten kuin kotijoukkueen peli.

Tilanteita syntyi, ja 69. minuutilla raitapaitaa pantiin nurin niin, että tuomari näytti pallon pilkulle. Taye Taiwon tykki puhui, ja vaikka vierailijoiden maalivahti Marc Nordqvist oli hyvin mukana, veto painui vastustamattomasti alanurkkaan.

Loppupelin Klubi hoiti ammattimaisesti, ja kolme pistettä jäi mantereelle. Pelin jälkeen päävalmentaja Mika Lehkosuo kiitteli Klubi 04:n valmennusta viime kaudelta. Nyt edustusjoukkueen rinkiin nousseet nuoret ovat, paitsi ennakkoluulottomia ja lahjakkaita, myös taktisesti valmiita ja hyvin valmennettuja joukkueen pelitapaan.