AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-4-2

10

(0-0)

Yleisöä 424

IFK Mariehamn
4-5-1
vko.04 // 29.1.2016

Ennakko: HJK-IFK Mariehamn

Ennakko: HJK-IFK Mariehamn

Liigacupin lohkovaiheen ottelu HJK-IFK Mariehamn pelataan sunnuntaina 31.1. kello 12.15 Talin jalkapallohallissa.

HJK:n pelit Liigacupissa alkavat sunnuntaina, kun vastaan astelee IFK Mariehamn. Ottelu oli määrä pelata jo lauantaina, mutta kova tuuli esti IFK Mariehamnin matkaan lähdön Ahvenanmaalta.

Klubi ehti palata pelikentille jo viime viikolla, kun se kukisti harjoitusottelussa virolaisen FC Infonetin. IFK Mariehamn puolestaan kukisti omassa Liigacup-kenraalissaan Ruotsin pääsarjajoukkue Geflen IF:n 2-0.

Molemmissa joukkueissa on nähty kauden taiteessa paljon muutoksia. Klubissa pelaajavaihtuvuus on ollut suurta, ja edustusjoukkueen mukaan on noussut jälleen iso määrä omia junioreita. Saarelaisten joukkueessa muutosten tuulet puhaltavat enemmän taustajoukkoihin. Pekka Lyyski jätti valmennustehtävät viime kauden päätteeksi ja tilalle nimettiin kaksi valmentajaa. Tällä kaudella IFK:n valmennuksesta vastaavat Peter Lundberg ja Kari Virtanen.

-IFK Mariehamn on meille pelaajistoltaan tuttu joukkue, vaikka heilläkin toki muutoksia on tapahtunut. Valmentajat ovat vaihtuneet ja on vaikea ennustaa miten he lähtevät meitä vastaan pelaamaan. Kaikki Liigacupin ottelut ovat tärkeitä jokaiselle joukkueelle, vaikka kilpailun voitosta ei europaikkoja jaellakaan. Liigacupin aikana joukkueet pääsevät valmistautumaan kauden alkuun kunnolla, miettii HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo seuransa verkkosivuilla.

Viime kauden aikana joukkueet kohtasivat yhteensä neljästi, kaksi kertaa molempien kotikentällä. Klubi vei nimiinsä kaikki kolme Veikkausliigataistoa, mutta lopulta aina Suomen Cupin voittoon asti porhaltanut IFK päätti Klubin Cup-taipaleen kilpailun välierävaiheessa.

Kausi on kuitenkin joukkueiden ohella vaihtunut ja vanhoihin tuloksiin on turha tuijottaa. Etenkin nuorille pelaajille Liigacup on tärkeä näyteikkuna, jonka kautta paikka edustusjoukkueen kokoonpanoon voi aueta.

- Nämä pelit ovat tärkeitä joukkuepelin ja yksittäisten pelaajien kehittymisen seuraamisen kannalta. Näissä matseissa nähdään mitkä pelin vaiheet tarvitsevat eniten harjoittelua jatkossa ja miten pelaajat ovat omaksuneet harjoiteltuja asioita, Lehkosuo sanoo.

Viikko sitten pelattuun Infonet-otteluun verrattuna HJK:n kokoonpanoon palaavat ainakin varotoimenpiteenä sivussa olleet Obed Malolo ja Aapo Halme.