RoPS
3-6-1
vko.17 // 3.5.2015

RoPSille täysi pistepotti Tampereelta (Ilves-RoPS 0-1)

Rovaniemen Palloseura haki kauden toisen voittonsa Ilvestä vastaan Tammelan stadionilta, Tampereelta lukemin 1-0 (1-0).

Tasaisesti käynnistyneen ottelun alkupuolella nähtiin muutama puolittainen maalipaikka. 7. minuutin kohdilla Ilveksen pirteä laitahyökkääjä Emenike yritti nostaa 35 metristä pallon yli vahvasti pelanneen RoPS-molari Ville Iiskolan, mutta pallo leijaili hieman yli.

Sitten 11. minuutilla nähtiin molemmissa päissä tilanne. Ensin vaarallinen RoPS-hyökkääjä Aleksandr Kokko pääsi puskemaan viidestä metristä, mutta Ilveksen onneksi pallo meni yli. Heti perään Ilveksen Emenike tykitti todella kovaa 20 metristä, mutta hereillä ollut Iiskola torjui pallon kulmaksi.

Ilves oli todella lähellä siirtyä kotijohtoon 20. minuutilla, kun erinomaisen matsin pelannut Antti Mäkijärvi laukoi kierteisen vaparin boxiin ja pallo liiteli lopulta oikeaa tolppaa suudellen ohi. Seuraavassa tilanteessa nähtiinkin sitten ottelun ainoa maali. Vieraiden Janne Saksela keskitti komeasti ja Kokko puski röyhkeästi pallon vasempaan nurkkaan, 0-1.

Mitä pidemmälle ensimmäistä 45-minuuttista edettiin sitä enemmän vierasjoukkue määräsi pelin kulkua. Molemmilla joukkueilla oli avausjakson lopussa vielä pari laadukasta hyökkäyssommitelmaa, mutta tauolle asteltiin vieraiden johdossa.

Toiselle jaksolle kirmasi avausjaksoa pirteämpi Ilves-lauma ja joukkue hallitsi kenttätapahtumia. Jatkuvasti vaarallisena häärännyt Mäkijärvi sai unelmapaikan tasoittaa 55. minuutin kohdilla, mutta viidestä metristä lähtenyt tykitys lensi reilusti yli.

Rovaniemeläisten toppari Abdou Jammeh oli myös näkyvästi esillä. Mies suoritti muutaman näyttävän liukutaklauksen, joidenka lisäksi hän oli lähellä laukoa maalin kulmapotkun jälkitilanteesta.

Ilveksen Emenike sai 75. minuutilla pallon haltuunsa vastustajan päätyrajan tuntumassa. Ovela ja kierteinen nosto oli yllättää vierasvahti Iiskolan, mutta pallo luisui kuitenkin vasenta tolppaa hipoen ohi. Ilveksen takaa-ajo ei lopulta lähtenyt kunnolla liikkeelle, sillä RoPS puolusti joukkueen tiiviisti ja uhrautuvaisesti. Kireä 0-1-vierasvoitto siis rovaniemeläisille.