AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-4-2

01

(0-1)

Yleisöä 1975

RoPS
3-6-1
vko.17 // 2.5.2015

Ennakko: Ilves-RoPS

Ennakko: Ilves-RoPS

Ilves hakee avausvoittoa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves saa sunnuntaina vieraita kaukaa pohjoista, kun Rovaniemen Palloseuraa saapuu Tammelaan. Joukkueet olivat vastakkain Liigacupin välierämatsissa maaliskuun puolivälissä Tampereella ja tuolloin RoPS oli niukasti parempi numeroin 2-1 (1-1).

Ilveksellä on takanaan nyt kolme ottelua Veikkausliigassa ja saaliina on yksi sarjapiste. Viime keskiviikkona joukkue hävisi Pietarsaaressa FF Jarolle numeroin 3-1 (1-0) Antti Mäkijärven vastatessa Ilveksen ainokaisesta.

- Jaro vei ensimmäistä jaksoa ja pääsimme vasta jakson lopulla peliin mukaan. Toisella jaksolla peli tasoittui, mutta Jaron tekemät maalit toisella jaksolla olivat turhan helppoja. Tasaisen 90-minuuttisen pelaaminen vaatii meiltä paljon hommia, kommentoi Ilves-kapteeni Antti Hynynen Jaro-ottelua.

Kauden ensimmäisessä kotiottelussa viime viikon torstaina Tammelassa Ilves pelasi KTP:n kanssa maalittoman tasurin ja tuossa matsissa Ilves oli selkeästi niskan päällä. Jos sunnuntaina Tammelan jatkuvasti vihertyvällä baanalla nähdään yhtä pirteä Ilves, niin mahdollisuudet kotivoittoon ovat erittäin hyvät.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat varmuudella hyökkääjä Henry Chidozie Ugwunna sekä puolustaja Jaakko Rantanen. Selkävaivoistaan toipunut keskikenttäpelaaja Jaakko Juuti palasi tällä viikolla pelikentille, kun mies pelasi Ilveksen kakkosjoukkueessa Kolmosen ottelussa. Juuti nähtäneen pian Ilveksen kokoonpanossa myös Veikkausliigassa.

Äskettäin yksivuotisen jatkosopimuksen tehnyt pitkäaikainen Ilves-puolustaja Olli Vakkala on lähestymässä myös pelikuntoa ja hänetkin saatetaan nähdä pian kokoonpanossa. Kaksi ottelua sairastelujen vuoksi poissa kokoonpanosta ollut hyökkääjä Mika Lahtinen nähdään mitä ilmeisimmin takaisin kokoonpanossa sunnuntaina ja mies päässee iskemään entistä seuraansa vastaan.

RoPS otti edellisessä liigaottelussaan HIFK:ta vastaan avausvoittonsa tällä kaudella Veikkausliigassa. Päävalmentaja Juha Malisen mukaan yksi positiivinen tulos ei saa riittää, vaan rimaa pitää nostaa ja vieraspelissä tulee noteerata myös vastustajan tekemiset.

- Puolustuspeli on vieraissa aina avainjuttu. Moni asia napsahti HIFK-pelissä parempaan suuntaan, mutta peliä pitää meidän edelleen kehittää. Keskikentältä odotan vieläkin parempia otteita, kovuustasoa pitää nostaa ja keskinäisessä pallonsiirtelyssä tason pitää parantua, listaa RoPS-luotsi Juha Malinen.


Ilves – RoPS Tammelan Stadionilla sunnuntaina 3.5. kello 16.00. Ottelu on Yle TV2:n Futiskierroksen pääottelu. Koko ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.