AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-4-2

23

(1-1)

Yleisöä 1414

Ilves
4-6-1
vko.18 // 7.5.2015

Ennakko: VPS-Ilves

Ennakko: VPS-Ilves

Avaako Ilves voittotilinsä? (Kuva: Juha Tamminen)

Perjantaina Hietalahden Jalkapallostadionille saapuvat joukkueet metsästävät edelleen kauden ensimmäistä voittoa. Pisteistä taistelevat Vaasan Palloseura ja Tampereen Ilves.

Vaasan Palloseuran kausi 2015 on alkanut mollivoittoisesti, sillä se on hävinnyt yhdellä maalilla kaikki kolme pelaamaansa ottelua. Viimeisin kamppailu päättyi FC KTP:n vieraana 2-3-tappioon.

Pisteittä jäänyt VPS onkin Veikkausliigan sarjataulukossa viimeisenä.

- Meidän pitää saada puolustuksen ja keskikentän tasapaino kuntoon. Kumpikaan ei toiminut kumpaankaan suuntaan Kotka-pelissä. Niissä on paljon tekemistä, päävalmentaja Olli Huttunen tiedostaa VPS:n sivuilla.

Hyvin ei ole myöskään alkanut sarjanousija Tampereen Ilveksen kausi, sillä tupsukorvat ovat onnistuneet raapaisemaan itselleen vain yhden pisteen neljästä pelaamastaan kamppailusta. Sen Ilves sai, kun se otteli kotiareenallaan 0-0-tasapelin FC KTP:n kanssa.

- Ilves on hyvin tiivis ja fyysinen ryhmä. Siellä on paljon kokeneita pelaajia, jotka tietävät, kuinka tiukassa paikassa kuuluu pelata.

Myös hyökkäystaitoa löytyy, muun muassa Vepsussakin lainalla olleen Antti Mäkijärven muodossa.

- Antti on erittäin hyvä erikoistilannespesialisti, Mika "Lada" Lahtinen on aina vaarallinen röyhkeytensä ansiosta ja Jonne Hjelm puolestaan tunnetaan kliinisenä viimeistelijänä, Huttunen luettelee.

Molemmat joukkueet ovat onnistuneet kahdesti maalinteossa. Ilveksen osumista ovat vastanneet keskikenttäpelaajat Mäkijärvi ja Tomi Petrescu, VPS puolestaan avasi maalitilinsä viime ottelussa, kun Jordan Seabrook ja Juho Mäkelä latasivat pallon verkon perukoille.

- Yksi peikko on ainakin selätetty. Uskon, että hyökkääjien on helpompi hengittää, Huttunen sanoo.

Ilveksellä on siis kerättynä yksi sarjapiste neljästä kamppailustaan. Viime sunnuntain kierroksella RoPS haki Tammelasta 0-1-vierasvoiton Aleksandr Kokon puskumaalilla. Ottelu oli äärimmäinen tasainen ja ympäripyöreä, ja keltapaitojen paremmalla viimeistelytarkkuudella pisteet olisivat voineet jäädä Tampereellekin.

Ilveksen lopullinen pelaajatilanne perjantain otteluun ratkeaa vasta perjantaina aamupäivällä. Pikkuvammat ja sairastelut ovat nimittäin kiusanneet jatkuvasti Keith Armstrongin valmentamaa petolaumaa.

- Meiltä oli monta kokenutta pelaajaa pois viime sunnuntain RoPS-ottelussa. Toisaalta pelaajia tulee myös takaisin - Jaakko Juuti pelasi pitkästä aikaa ja paljon sairastellut Eero Korte oli avauksessa. Periaatteessa joukkueemme selkäranka oli pois, kun Heikki Aho, Antti Ojanperä, Jussi Kujala ja Jonne Hjelm eivät pystyneet pelaamaan, kommentoi Armstrong Ilveksen verkkosivuilla.

- Kärjessä pelannut Mika Lahtinen oli pari ottelua poissa flunssan takia ja saimme hänetkin nyt takaisin. Hiljalleen menemme silti eteenpäin. Kun saamme profiilipelaajiamme taas kuntoon, niin uskon, että pelimme paranee, Armstrong jatkaa.

Viime ottelusta poissa olivat kuumesairaat puolustajat Ojanperä sekä Henri Malundama. Viime viikolla pelatussa Jaro-ottelussa pikkuvammoja saaneet puolustaja Aho, keskikenttämies Kujala sekä hyökkääjä Hjelm eivät hekään pystyneet pelaamaan RoPS:ia vastaan. Toivottavasti mahdollisimman moni tästä viisikosta nähdään perjantaina kokoonpanossa Vaasassa.

Ilveksen pelaajatilanne on elänyt viime viikkoina todella paljon. Keskikenttämies Juuti palasi viime matsissa kokoonpanoon ja tuli heti toisella jaksolla myös kentälle. Toinen pitkäaikaispotilas, puolustaja Jaakko Rantanen, palasi viime ottelussa ilahduttavasti myös kokoonpanoon. Juuri äskettäin yksivuotisen jatkosopimuksen tehnyt puolustajaikoni Olli Vakkala sen sijaan mursi harjoituksissa kolme kylkiluutaan ja häntä ei vielä vähään aikaan kentällä nähdä.

VPS-Ilves Hietalahden jalkapallostadionilla perjantaina 8.5. kello 18.30. Ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.