Ilves
4-6-1
vko.18 // 8.5.2015

Ilves haki avausvoiton (VPS-Ilves 2-3)

Ilves haki kauden avausvoittonsa Vaasasta, kun VPS kaatui maalijuhlissa 3-2. Tamperelaisten maaleista vastasivat Jussi Kujala, Mika Lahtinen ja Jonne Hjelm. VPS:n maalit tekivät Admir Catovic ja Juho Mäkelä.

Kolme maalia omiin on usein liikaa. Niin myös perjantain Veikkausliigakamppailussa, kun Ilves takoi pallon kotijoukkueen kannalta liian monta kertaa maaliin. Admir Catovicin ja Juho Mäkelän osumat jäivät näin ollen hyvin pieneksi iloksi VPS-leirissä.

Vastustajan erikoistilanteet ovat tuottaneet Vepsulle kauden ensimmäisissä otteluissa harmaita hiuksia urakalla, ja niitä ne tuottivat myös perjantaina. Ilves avasi maalinteon, kun Jussi Kujala puski kulmasta vierasjoukkueen johtoon. Maalia edelsi Antti Mäkijärven kulmapotku, jonka Samu Nieminen jatkoi Kujalalle.

Sama oli toistua kolme minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa Antti Koskisen pusku suuntautui niukasti ohi VPS-maalin.

VPS:n aktiivinen ensimmäinen puoliaika oli tuoda tulosta 22. peliminuutilla, kun hyvän ottelun pelannut Eero Tamminen laukoi Ilves-puolustajan jalan kautta tolppaan. Jatkotilanteesta maalivahti Mika Hilanderia rikottiin, ja tilanne kuivui kokoon.

Noin kymmenen minuuttia myöhemmin VPS tasoitti ottelun. Tuore hankinta Admir Catovic räjäytti Hietalahden stadionin laukomalla pelivälineen 18 metristä oikeaan alakulmaan.

Kotijoukkueen kannalta näytti hyvältä vielä 51. peliminuutilla Juho Mäkelän viedessä Vepsun 2-1-johtoon. Mäkelä syöksyi komeasti Jesper Engströmin lähettämään palloon ja puski pallon hallitusti maaliin.

Sen jälkeen koitti kotijoukkueen synkkä jakso, kun Ilves tuli rinnalle ja lopulta ohi.

2-2-osuman puski toppareiden välistä ensin Mika Lahtinen ja voittomaalin latasi Jonne Hjelm, kun Ilves käänsi Vepsun painostuksen nopeasti ylivoimahyökkäykseen.