AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

10

(1-0)

Yleisöä 1021

RoPS
4-5-1
vko.20 // 19.5.2015

Ennakko: IFK Mariehamn-RoPS

Ennakko: IFK Mariehamn-RoPS

Huippuvireiset IFK Mariehamn ja RoPS iskevät yhteen Wiklöf Holding Arenalla keskiviikkona.

IFK Mariehamn on pelannut alkukauden vahvasti ja on kotonaan edelleen tappioitta. Joukkue on viime otteluissa joutunut kamppailemaan kuitenkin melkoisten loukkaantumishuolien kanssa, eikä tilanne ainakaan helpotu RoPS-ottelua ajatellen.

Pitkäaikaispotilaat Aleksei Kangaskolkka ja Petteri Forsell ovat sivussa ja myös Dever Orgill ja Tommy Wirtanen ovat sivussa. Philip Mantilla joutuu niin ikään jättämään keskiviikon ottelun väliin ja lisäksi Duarte Tammilehdon ja Kristian Kojolan pelikunto ratkeaa vasta ottelupäivänä.

Päävalmentaja Pekka Lyyskillä oli näin ottelun aattona vain kymmenen täydessä pelikunnossa olevaa kenttäpelaajaa. Apuja saatetaan nostaa farmiseura FC Ålandista, joskin ensisijaisesti täydennykseksi noussevat omat juniorit Elias Eriksson ja Joel Mattsson.

RoPS jäi etelään Lahti-ottelun jälkeen ja valmistautunut IFK-otteluun Vierumäellä. Rovaniemeläiset ovat viiden ottelun voittoputkessa, mutta päävalmentaja Juha Malinen kuitenkin varoittaa pelaajiaan liiallisesta hyvänolon tunteesta, sillä keskiviikkoiltana vastassa on kivikova kotijoukkue.

- IFK on tänä vuonna ollut astetta parempi joukkue kuin aiemmin. Joukkueen hyökkäys on luovaa ja rohkeaa ja puolustuspeli on parantunut aiemmasta. Lähdemmekin haastamaan huomenna yhtä liigan kovimmista kotijoukkueista, varoittelee Malinen miehistöään.

Keskiviikkoillan ottelu on molemmille joukkueille jo kolmas kuuden päivän sisään, joten ainakin RoPS:n pelaajat tulevat hieman vaihtumaan edellisestä ottelusta.

- Punaisen kortin saanut kapteenimme Antti Okkonen on pelikiellossa, joten häntä saapuu paikkaamaan 16 miehen ryhmäämme Simo Roiha, joka on myös lähellä avauskokoonpanon paikkaa. Muutenkin siellä on tullut porukalle erilaisia pieniä kolhuja, joten avauksemme on hieman erilainen kuin Lahdessa, vihjaa RoPS-luotsi.

IFK Mariehamn-RoPS Wiklöf Holding Arenalla keskiviikkona 20.5. kello 18.30. Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.