AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-4-2

12

(1-0)

Yleisöä 4027

HJK
4-4-3
vko.20 // 23.5.2015

​Ennakko: SJK-HJK

​Ennakko: SJK-HJK

Demba Savage tietää SJK:n vahvuuden. (Kuva: Juha Tamminen)

Sunnuntaina Seinäjoen Keskuskentällä pelataan Veikkausliigan kärkikamppailu SJK - HJK. Joukkueiden eroa sarjataulukossa on vain yksi piste ja vaikka SJK menikin keskiviikkona ensin sarjan piikkipaikalle, nousi HJK torstaina jälleen kärkeen yhden ottelun enemmän pelanneena. SJK on siten otteluun lähdettäessä toisena.

Vaikka HJK kärkipaikan ottikin, on SJK:lla etu puolellaan. Sillä on yksi peli enemmän pelaamatta ja maalisuhdekin on parempi kuin helsinkiläisillä. Sunnuntain ottelusta tulee siten erittäin mielenkiintoinen, varsinkin kun muistetaan että SJK ei ole vielä kotikentällään hävinnyt tai päästänyt edes maalia. Maalisuhde on hulppeat 13-0. HJK ei voittanut SJK:ta Seinäjoella myöskään viime kaudella, vaan SJK voitti Veikkausliigassa 2-0 ja Liigacupissa 1-0. Helsingissä HJK voitti molemmat kohtaamiset.

Kummallekaan joukkueelle ottelu ei vielä ole varsinaisesti pakkovoiton paikka, mutta voitolla SJK näyttäisi olevansa toden teolla mestaruustaistossa tällä kaudella ja saisi jopa pienen etumatkan siihen. HJK-ottelun jälkeen SJK:lla on vielä IFK Mariehamn kohtaamatta ensimmäiseltä kierrokselta.

- Meidän tavoitteena oli olla ensimmäisen kierroksen jälkeen kärjen tuntumassa, että meillä olisi parempi alku kuin viime kaudella. Menemme koko ajan eteenpäin ja haluamme tulla paremmiksi. Sunnuntain ottelu on meille nyt paras mahdollinen mittari, sillä HJK on se mitä me muut joukkueet ajamme takaa, arvioi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari sunnuntain ottelun merkitystä.

SJK on ollut viidessä kotiottelussaan siis pelottavan vahva isäntä, HJK puolestaan ei ole onnistunut vielä vieraskentillä riittävän hyvin. Neljästä reissupelistä on saldona yksi voitto, kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Edellisessä vieraspelissä Klubi oli pitkään kiinni pisteissä VPS:n vieraana, mutta Juho Mäkelän loppuhetkien tasoitus jatkoi helsinkiläisten voitottomien vieraspelien putken jo kolmeen otteluun.

- SJK on todella hyvä joukkue ja he ovat vielä hyvässä vireessä. He ovat osoittaneet alkukauden aikana, että tänä vuonna he taistelevat mestaruudesta tosissaan, miettii HJK:n laitahyökkääjä Demba Savage sunnuntaisesta vastustajastaan.

- Ottelusta tulee varmasti molemmille hankala. He ovat pelanneet todella hyvin kotonaan, meillä taas ei ole kulkenut vieraissa niin hyvin kuin pitäisi. Ottelu on molemmille tärkeä ja olen varma, että molemmat haluavat palavasti voittaa pelin, kolme maalia tällä kaudella viimeistellyt Savage jatkaa.

SJK:n loukkaantumistilanne on pysynyt muuttumattomana jo pitkään, sivussa on vain Jesse Sarajärvi ja Marco Matrone. Näistä Sarajärvi alkaa olla jo lähellä paluuta pelikentille. Matrone joutunee huilaamaan vielä hieman pidempään.

HJK:n poissaolijoiden lista näyttää jo tutulta edellisistä otteluista. Reisivammojen vuoksi sivussa ovat Nikolai Alho, Ousman Jallow, Gideon Baah ja Formose Mendy. Robin Lod puolestaan esiintyy viimeistä kertaa HJK:n paidassa ennen siirtoaan kreikkalaiseen Panathinaikosiin. Tunteelliset jäähyväiset viimeisessä kotiottelussaan viime torstaina Sonera Stadiumilla jättänyttä Lodia tullaan kaipaamaan HJK:ssa.

- "Röbä" on ollut yksi tärkeimmistä pelaajistamme parin viime vuoden ajan, joten tietenkin hänen lähtönsä on menetys joukkueelle. Kaikki tulevat varmasti kaipaamaan häntä, ei vain kentällä vaan myös kentän ulkopuolella. Panathinaikos on suuri mahdollisuus hänelle, toivottavasti kaikki menee hyvin, Savage päättää.

Pelin ennakkolipunmyynti on ollut ennätyksellisen vilkasta ja kaikki merkit viittaavat huimaan yleisöryntäykseen. Viime vuonna SJK - HJK ottelu keräsi noin 4000 katsojaa. Tämä on mahdollista Keskuskentällä vain lisäkatsomoilla, joita tuodaan paikalle tälläkin kertaa.


SJK-HJK Seinäjoen Keskuskentällä sunnuntaina 24.5. kello 18.30. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.