AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-4-2

20

(1-0)

Yleisöä 1776

FC Lahti
4-3-3
vko.24 // 16.6.2015

​Ennakko: VPS-FC Lahti

​Ennakko: VPS-FC Lahti

Maajoukkuetauko on taputeltu, joten Veikkausliigapelit voivat jatkua. Hietalahdessa kohtaavat nousukuntoiset joukkueet, kun VPS saa vieraakseen FC Lahden.

Liigapelejä on odoteltu maaottelutauosta johtuen kohta kymmenen päivää. VPS:n ottelupaussi päättyy keskiviikkona, jolloin se saa vieraita Lahdesta.

- Tauko tuli hieman hankalaan saumaan, sillä tahtotaso ja pelilliset asiat olivat menossa oikeaan suuntaan, VPS:n päävalmentaja Olli Huttunen aloittaa.

- Joukkue on kuitenkin ollut pirteä tauon jälkeen ja valmis metsästämään keskiviikkona jälleen kolmea pistettä.

Vastakkain on kaksi hyvässä nosteessa olevaa joukkuetta, sillä VPS:n saldo kolmesta viimeisestä ottelusta on neljä pistettä ja yksi päästetty maali, kun taas Lahden vastaavat lukemat ovat kolme ottelua, viisi pistettä eikä yhtään päästettyä maalia.

- Vastassa on hyvin aggressiivinen, fyysinen ja juoksuvoimainen joukkue. Lahden edellinen ottelu viimeistään osoitti, että sen peli on lähtenyt toimimaan, Huttunen uskoo viitaten vastustajansa pirteään HJK-tasapeliin.

VPS on sarjataulukon viimeinen, mutta sen tulokset tosiaan paranivat Lahden tavoin ennen taukoa. Aliarviointiin ei ole lahtelaisryhmällä varaa.

- Ei tässä sarjassa ole yhtään joukkuetta, jota voisi aliarvioida. VPS on pelannut tasasia pelejä. Kun saat itseluottamuksen, tiukat pelit pystyy kääntämään. Tosi fyysinen ja juoksuvoimanen joukkue. Vaikea ilta edessä. Tarkkaan on skoutattu, mitä vaaraa siellä on ja mihin iskeä. Mielessä on selkeä suunnitelma, päävalmentaja Toni Korkeakunnas paaluttaa.

Vaasalaisten miehistöstä löytyy vanhoja tuttuja.

- Useampi pelaaja kenen kanssa olen työskennellut. Timi Lahtea, Pyry Soiria, Dennis Abdulahia, Teemu Honkaniemeä ja Loorents Hertsiä olen matkan varrella valmentanut, Korkeakunnas valaisee.

- Hyökkäyspäässä (Eero) Tamminen ja Soiri ovat nostaneet profiiliaan. Vanha herra (Juho) Mäkelä on vaarallinen, "Toke" mainitsee.

VPS:lta Jerry Voutilaisen ja Steven Morrisseyn lisäksi poissa keskiviikon pelistä ovat varmuudella Cliffton Miheso, Charles Bantanga ja Mikko Viitikko.

Lahtikaan ei täysin parhaalla miehityksellään matkaan pääse.

- (Drilon) Shala, (Leandro) Motta ja (Hassan) Sesay ovat varmuudella tästä pelistä pois. Kaikki voi olla käytettävissä jo seuraavassa pelissä, Korkeakunnas päättää.


VPS - FC Lahti Hietalahdessa keskiviikkona 17.6. klo 18.30. Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.