AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-4-3

11

(0-0)

Yleisöä 10521

HIFK
4-4-2
vko.26 // 5.7.2015

​Ennakko: HJK-HIFK

​Ennakko: HJK-HIFK

Maanantaina vietetään suomalaista ja helsinkiläistä futisjuhlaa, kun HJK ja HIFK kohtaavat loppuunmyydyllä Sonera Stadiumilla toisen kerran tällä kaudella.

Kiinnostus toista Stadin derbyä kohtaan oli ennakkoon niin suuri, että ottelu myytiin loppuun jo perjantaiaamuna.

Ensimmäinen Stadin derby pelattiin huhtikuun lopussa niin ikään loppuunmyydyllä Sonera Stadiumilla. Tuolloin ottelua isännöinyt HIFK venyi 1-1 tasapeliin Joni Korhosen rangaistuspotkumaalilla. Klubin osumasta vastasi heti ottelun alussa Mike Havenaar.

Stadin hallitsijan paikka odottaa yhä ottajaansa, kun joukkueet kohtaavat toistamiseen. Lopullisesti kumpikaan joukkue ei vielä Helsingin herran titteliä voi itselleen napata, sillä kilpakumppanit ovat vielä kertaalleen vastakkain myös elokuunkin puolella.

Täksi kaudeksi Veikkausliigaan noussut HIFK on osoittanut kauden ensimmäisen puolikkaan aikana, että helsinkiläiset ovat nousseet korkeimmalle sarjaportaalle pysyvästi. Joukkue on sarjataulukossa seitsemäntenä vain pisteen kuudentena majailevaa KuPS:a perässä. HIFK on ollut Sonera Stadiumilla voittamaton, vaikkakin neljästä edellisestä kotiottelusta jokainen on päättynyt pistejakoon.

- HIFK:n peli on kehittynyt alkukaudesta paljon. He avaavat peliä rohkeasti ja pelaavat paljon laitojen kautta. Laitapuolustajat nousevat aktiivisesti tukemaan hyökkäyksiä ja meidän täytyy puolustaa koko joukkueena paremmin kuin edellisessä ottelussamme. Ensimmäisessä derbyssä HIFK vaikutti alussa hieman jännittyneeltä ja hermostuneelta. Se ei varmasti toistu nyt, vaikka stadion on taas täynnä, HJK:n päävalmentaja Mika "Bana" Lehkosuo miettii.

- Loppuunmyydyn yleisön edessä on aina mahtavaa pelata ja joukkue syttyy tähän otteluun täysillä. Pelaajilla on varmasti hieman hampaankolossa parista edellisestä ottelusta (Inter, Ilves) ja näyttämisen halu on kova, Lehkosuo tuumaa.

Stadin derbyssä Klubin riveistä ovat sivussa ainoastaan laitapelaajat Nikolai Alho ja Formose Mendy. HIFK:lta puolestaan puuttuu rivistä Tuomas Mustonen.

Lue IS:n otteluennakko täältä.


HJK - HIFK Sonera Stadiumilla maanantaina 6.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.