AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 6.7.2015

​Lehkosuo: "Tauko tuli hyvään paikkaan"

​Lehkosuo: "Tauko tuli hyvään paikkaan"

"Bana" kaipaa liikettä hyökkäykseen. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK isännöi maanantaina HIFK:ta Stadin derbyssa täyden Sonera Stadiumin katsomon edessä.

Edellisessä kamppailussaan HIFK pelasi kotonaan 1-1 tasapelin vaarallista IFK Mariehamnia vastaan. Punapaidoilla oli mahdollisuudet myös täyteen pistepottiin, mutta viimeistely ei toiminut ratkaisevilla hetkillä tarpeeksi hyvin. Helsinkiläiset ovat olleet kauden jokaisessa ottelussaan erittäin inhottava ja vaarallinen vastustaja. Nopea vastahyökkäyspeli on purrut monta kertaa ja etenkin otteluiden lopuissa punapaidat ovat osoittaneet venymiskykyään useaan otteeseen.

- Puolustussuuntaan meillä on vastassa erittäin kovaa työtä tekevä joukkue. HIFK:n pelaajat ovat hyvin liikkuvia ja he puolustavat aggressiivisesti koko joukkueen voimin. Meidän pitää saada oma hyökkäyspelaamisemme paremmalle tasolle, kuin viime peleissä. Etenkin pallottomien pelaajien liike ei ole ollut tarpeeksi hyvää ja siihen on tultava nyt muutos, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo sanoo seuran verkkosivuilla.

Klubin pelillinen vire ei ole ollut derbyn alla parhaimmillaan. Edellisenä maanantaina Inter järjesti kotiyleisölleen varsinaisen näytöksen kukistamalla hallitsevat mestarit peräti 3-0. Klubin peli takkusi myös Ilvestä vastaan Tampereella, ja kahdesta edellisestä ottelusta saldona onkin vain yksi piste.

- Viikon ottelutauko tuli meille hyvään paikkaan. Olemme pelanneet Veikkausliigassa jopa neljä peliä osaa joukkueista enemmän ja siihen päälle vielä täydet pelit cup-kilpailuissa. Nyt olemme päässeet lepäämään ja harjoittelemaan koko viikon ilman otteluita, se on tehnyt meille hyvää. Peliesitys ei itsestään parane, se on selvää. Viikon ajan olemme jälleen tehneet kovasti töitä parantaaksemme peliämme, Lehkosuo kertoo.

Sonera Stadiumilla HJK on kuitenkin ollut täyttä rautaa. Liigan paras kotijoukkue on pelannut kotiyleisönsä edessä kymmenen kertaa, voittanut kahdeksan ja pelannut kaksi kertaa tasan. Etenkin kahdessa viimeisessä kotimatsissa sinivalkoiset ovat olleet vahvoja, Jaro kaatui 4-0 ja SJK 3-1.


HJK - HIFK Sonera Stadiumilla maanantaina 6.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia