4-4-2
vko.27 // 12.7.2015

SJK viime hetkillä voittoon (SJK-FC KTP 1-0)

SJK sai täyden pistepotin. (Kuva: Juha Tamminen.)

SJK voitti sunnuntaina kotikentällään FC KTP:n 1-0 (0-0). Emil Lidman teki maalin pelin loppuhetkillä.

Vasta 17-vuotias Emil Lidman tuli vaihdosta kotidebyyttiinsä ja iski voittomaalin 88 minuutilla, räjäyttäen Keskuskentän valtaisaan huutomyrskyyn. Lidmanista tuli samalla SJK:n kaikkien aikojen toisiksi nuorin maalintekijä. Nuorin on Petteri Forsell, joka oli vain kaksi päivää Lidmania nuorempi, tehdessään SJK:lle maalin kaudella 2008. SJK aloitti ottelun väkevästi, mutta ei saanut maalia paikoistaan. Puolen tunnin pelin jälkeen hyvällä pelipäällä ollut Bahrudin Atajic murtautui yksin läpi, mutta KTP:n puolustaja Shane McFaul kaatoi hänet suoran punaisen arvoisesti. Toinen puoliaika pelattiinkin sitten lähes yhtä maalia, mutta maalia ei tahtonut syntyä, vaikka pallo pomppi välillä lähes maaliviivalla. Lopulta voitto sinetöityi Lidmanin osumalla ja voiton myötä SJK nousi jälleen kolmanneksi sarjassa. Eroa edellä pelin enemmän pelanneeseen RoPS:n on kuusi pistettä ja kolme peliä enemmän pelanneeseen sarjakärki HJK:n seitsemän pistettä.

SJK aloitti ottelun erinomaisesti ja loi painetta KTP:n maalille. Timo Tahvanainen laukoi vaarallisesti ensimmäisellä minuutilla ja KTP-vahti Jere Pyhäranta oli vaikeuksissa, mutta selvitti lopulta tilanteen. Toni Lehtisellä ja Akseli Pelvaksella oli muutamia hyviä paikkoja, mutta pallo ei vain mennyt maaliin. KTP-puolustus oli vaikeuksissa erinomaisesti pelanneen Bahrudin Atajicin kanssa. Reilun tunnin kohdalla pallo pelattiin pitkällä syötöllä Atajicille, joka haastoi rohkeasti Shane McFaulia. McFaul ei pysynyt Atajicin kyydissä ja joutui kaatamaan läpiajoon karanneen hyökkääjän suoran punaisen arvoisesti.

KTP-kasvatti Johannes Laaksonen laukoi erinomaisesti 16-alueen ulkopuolelta 44. minuutilla, mutta Jere Pyhäranta teki näyttävän torjunnan. Hetkeä myöhemmin SJK oli jälleen lähellä maalintekoa, mutta KTP:n puolustaja torjui Jussi Vasaran laukauksen maaliviivalta.

Toisella puoliajalla KTP ei päässyt kovin montaa kertaa SJK:n kenttäpuoliskolle. SJK hallitsi ottelua suvereenisti ja loi maalipaikkoja, mutta kuin ihmeen kaupalla pallo ei tuntunut menevän millään ohi Pyhärannan vartioiman maalin.

Maanantaina FC Lahtea vastaan Veikkausliigadebyyttinsä tehnyt Emil Lidman tuli kentälle 73. minuutilla ja debytoi samalla liigassa myös kotipelien osalta. Ja millainen kotidebyytti siitä tulikaan. Lidmanin pelaamisesta huokui halu ratkaista ottelu. Nuorukainen hankki vapaapotkun ja sai muutaman hyvän maalipaikan. 88. minuutilla räjähti, kun Emil Lidman laukoi pallon maaliin. Tuo hetki tuskin jätti ketään kylmäksi Seinäjoen keskuskentällä.