Yleisöä 1844

4-6-0
vko.32 // 12.8.2015

Ilves kukisti Interin (FC Inter-Ilves 1-2)

Turussa nähtiin aivan ottelun lopussa peräti kolme maalia, kun ilves oli FC Interiä parempi maalein 2-1 (0-0). Mika Lahtinen vei tamperelaiset 1-0-johtoon 88. minuutilla. Juho Salminen tasoitti ottelun lisäajalla, mutta Lahtisen illan toinen osuma välittömästi tämän jälkeen toi Ilvekselle voiton.

Ottelu käynnistyi Interin hienoisella hallinnalla. Hiljalleen myös Ilves pääsi mukaan peliin ja sai luotua muutaman kontrolloidun hyökkäyksen. Inter hyökkäsi vaarallisesti 12. minuutilla, kun kapteeni Henri Lehtonen keskitti maalille, mutta Ilveksen keskikenttäpelaaja Eero Korte katkoi upeasti. Muutama minuutti myöhemmin Lehtonen keskitti uudestaan maalille ja nyt pallo pomppi Ilves-puolustuksen kautta lähes omiin, mutta onneksi tilanteesta tuli ainoastaan kulmapotku.

Ilveksen tuore vahvistus Mamadou Diouf väläytteli potentiaaliaan 21. minuutilla, kun hän jallitteli aikansa boxissa ja pääsi laukomaan, mutta laukaus oli heikko. Ilves sai pian tuon jälkeen avausjakson parhaan maalipaikkansa, kun hyökkäykseen vauhdilla noussut kapteeni Antti Hynynen syötti maalinedustalle, missä Jaakko Juuti ei aivan ylettynyt liukumaan palloa tyhjään maaliin. Pari minuuttia Ilveksen herkkupaikaa myöhemmin toisessa päässä Interin tehomies Guy Gnabouyou oli puolittain läpi, mutta laukaus viuhui puoli metriä vasemmalta ohi. Gnabouyou pääsi vielä avausjakson lopussa tykittämään 20 metristä, mutta Ilves-molari Mika Hilander nyrkkeili pallon tyylikkäästi muualle. Näin tauolle mentiin lukemissa 0-0.

Kotijoukkue Interillä oli heti toisen jakson alussa erinomainen maalipaikka, kun pirteästi esiintynyt kapteeni Lehtonen syötti boxiin, missä Philip Njoku oli täysin vapaana, mutta pusku suuntautui vasemmalta ohi. Saman tien toisessa päässä Ilveksen Tomi Petrescu pääsi tykittämään vastapalloon, mutta Inter-puolustus oli edessä. Inter otti pallonhallinnan itselleen ja mitä pidemmälle ottelu eteni sitä enemmän joukkue hyökkäsi. Ilves kuitenkin puolusti joukkueena erittäin vahvasti.

Ja juuri kun kaikki odottivat ottelun päättyvän maalittomaan tasapeliin, niin alkoi tapahtua oikein kunnolla! Vaihdosta kentälle tulleet Lauri Ala-Myllymäki ja Lahtinen olivat ensin pääosissa 88. minuutilla. Ala-Myllymäki suoritti röyhkeän nousun boxiin ja jakeli lopulta ihanan syötön maalinedustalle, mistä Lahtinen siirsi pallon maaliin.

Vain minuuttia myöhemmin Interin vaihtomies Juho Salminen tasoitti ottelun. Lahtinen pääsi kuitenkin vielä kerran pahantekoon, kun hän ohjasi maalin edestä 2-1-voittomaalin Ilvekselle.