AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-5-1

11

(0-0)

Yleisöä 1811

SJK
4-5-1
vko.36 // 9.9.2015

​Ennakko: KuPS-SJK

​Ennakko: KuPS-SJK

Kuopion Palloseuran värikäs Veikkausliigakausi jatkuu torstaina Savon Sanomat Areenalla. Sarjakakkosena oleva Seinäjoen Jalkapallokerho saapuu vastustajaksi 25. sarjakierroksen kotiotteluun, joka pelataan areenan tunnelmallisessa iltavalaistuksessa kello 18.30 alkaen.

SJK on edelleen vahvistunut loppukautta varten ja taistelee tiukasti liigan kärkisijoituksista HJK:n ja RoPS:n kanssa. Kuopiolaiset tietävät saavansa vastaansa hyökkäysvoimaisen ja maaliahneen mitaliehdokkaan.

- Kuten sarjataulukkokin sen osoittaa, SJK on erittäin hyvä joukkue. He tulevat varmasti erittäin hyvin valmistautuneina tähän peliin. Erittäin iso haaste on jälleen edessä. Tässä vaiheessa sarjakautta joukkueet kuitenkin tuntevat toisensa jo hyvin, joten isoja yllätyksiä ei ole tulossa, KuPS-valmentaja Marko Rajamäki muistuttaa.

Ennen maajoukkuetauko SJK aloitti komean voittoputken, ottamalla kolme voittoa perätysten ja noiden tulosten myötä SJK nousi taistelemaan edelleen mestaruudesta. Piste-eroa kärjessä olevaan HJK:hon on vain yksi piste, kun SJK:lla on pelejä jäljellä vielä kahdeksan. SJK ja HJK myös kohtaavat toisena vielä tällä kaudella ja tuo ottelu pelataan Seinäjoella keskiviikkona 23.9. Sitä ennen SJK:n pitää kuitenkin pitää huolta, että asetelmat pysyvät suotuisina loppuun saakka.

- Voittoputken jatkaminen ei ole mikään toivon asia, vaan meidän täytyy valmistautua jälleen huolellisesti molempiin otteluihin. Saatiin hieman tauolla levättyä ja nyt olemme saaneet myös harjoiteltua hyvin, sanoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

- Me tiedätään että KuPS on kova vastustaja ja meidän keskittyminen on täysin torstain ottelussa. Kaikki muut ottelut tulee vasta sen jälkeen. KuPS on kaksi kertaa käynyt Seinäjoella ja molemmilla kerroilla me olemme ehkä olleet heille vähän ylivoimaisia ja he haluavat taatusti muuttaa sen omalla kotikentällään. Joten meidän täytyy olla todellakin hereillä ja valmiina. KuPS:n kotikenttä on vaikea, alusta on erilainen ja se on heidän vahvuutensa. Kuten kotikentän pitääkin olla. Tulee varmasti tiukka peli, Valakari analysoi.

Maajoukkuetehtävissä olleet KuPSin puolustaja Dani Hatakka ja keskikenttäpelaaja Ebrima Sohna ovat matkalla kohti Kuopiota ja kaksikko ehtii saapua ajoissa perille peliä varten. Laitahyökkääjä Miikka Ilo ja puolustaja Stephen McCarthy ovat poissa torstaisesta kokoonpanosta: Ilo on pelikiellossa ja McCarthy ei ole pystynyt treenaamaan lyhyen loman jälkeen.

SJK matkusti jo keskiviikkona Kuopioon terveellä ja laajalla ringillä. Ainoastaan puolustaja Richie Dorman on varmuudella sivussa. Kysymysmerkillä on nuoriso-osaston Jesse Sarajärvi ja Emil Lidman, joka sairastui flunssaan Suomen U19-maajoukkueen pelireissulla. Maajoukkuetehtävissä Viron EM-karsintaotteluissa ollut maalivahti Mihkel Aksalu lentää suoraan Kuopioon keskiviikkoiltana ja palaa Seinäjoelle joukkueen kanssa. SJK:n mukana Kuopioon matkustaa myös uusi pelaaja Allan Souza, jolta saatetaan nähdä Veikkausliigadebyytti ottelussa.


KuPS - SJK Savon Sanomat Areenalla torstaina 10.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.