4-5-1
vko.36 // 10.9.2015

KuPS ja SJK tasasivat pisteet (KuPS-SJK 1-1)

Nissilä iski tasoituksen. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK oli viime hetkille asti kiinni voitossa torstaina Kuopiossa, mutta KuPS tasoitti aivan lopussa ja pisteet jaettiin 1-1-tuloksella.

Savon Sanomat Areenalla pelattiin hyvätasoinen ja viihdyttävä Veikkausliigavääntö kahden fyysisesti vahvan joukkueen välillä. KuPS pelasi erittäin hyvän ensimmäisen jakson painaen SJK:n ahtaalle. Terävien laitureiden Ilmari Niskasen ja Tristan Bowenin kautta rakennettiin useita hyviä maalintekomahdollisuuksia.

Ensimmäinen vaarapallo nähtiin viiden minuutin kohdalla, jolloin Bowen lähetti kovan matalan pallon kohti SJK-maalia. KuPS-kärjet eivät ehtineet palloon. SJK:n Akseli Pelvas pääsi etenemään hyvään tekopaikkaan, jonka KuPS-maalivahti Tomi Maanoja onnistui peittämään (11 min). Hetken kuluttua Bowen katkaisi SJK:n syötön ja vapautti hyökkääjä Irakli Sirbiladzen vetopaikkaan, laukaus meni maalin ylitse (15 min). Heti perään Niskanen vei palloa eteenpäin syöttöen Bowenille, jonka voimakas maanuoliainen meni takatolpan ohitse. KuPS-kärjet eivät nytkään ehtineet mainioon palloon (17 min).

Sirbiladzelle pelattiin kaksi uutta maalintekopaikkaa (28 min ja 31 min), vedot menivät nytkin SJK-maalin ohi ja yli. SJK:n vaarallisin tilanne nähtiin 34 minuutin kohdalla, jolloin keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen tykitti kaukaa kohti KuPS-maalia. Maalivahti Tomi Maanoja poimi vedon nipin napin. Tauolle mentiin 0-0-lukemissa.

Toisen jakson alussa KuPS-maalille tuli laidasta vaarallinen keskityspallo, joka kuivui kokoon kulmapotkuksi (52 min). Hyökkääjä Tuco väläytti laukaisutaitojaan ampumalla kaaripallon KuPS-maalin katolle (62min). KuPS sai hyökkäyspäässään kulmapotkun, josta yritettiin maalia hyvällä kuviolla (64 min). SJK pääsi samasta tilanteesta nopeaan vastaiskuun, joka päättyi Tucon ohilaukaukseen.

SJK iski hienon johtomaalinsa 71 peliminuutin kohdalla. KuPS:lla oli ensin erikoistilanne SJK:n kenttäpuoliskolla, SJK purki tilanteen päästen hyökkäämään nopealla vastaiskulla. Tuco osui ensin ylärimaan ja jatkotilanteesta Allan de Souza otti pallon haltuunsa laukoen vasurillaan kauniin kierteisen vedon KuPS-maalin takanurkkaan: 0-1.

Kuopiolaisten hyvä peliote lopahti hetkeksi, takaa-ajoa jatkettiin kuitenkin sitkeästi. Lopussa KuPS teki kaksi pelaajavaihtoa ja hieno tasoitusosuma nähtiin 88. peliminuutin kohdalla, kun Juha Hakola keskitti ja Urho Nissilä puski uransa ensimmäisen liigamaalin. Loppuminuuteilla ja lisäajalla molemmat joukkueet metsästivät vielä voittomaalia.

Tasapeli tuntui kummankin joukkueen keskuudessa pettymykseltä, mutta molemmat löysivät tuloksesta myös pientä ilonaihetta: yksikin piste riitti nostamaan SJK:n sarjataulukon kärkipaikalle ja kuopiolaiset saivat katkaistua kahden ottelun mittaisen tappioputkensa.