4-5-1
vko.37 // 14.9.2015

FC Inter taisteli lopussa tasoihin (FC Inter-VPS 1-1)

Pyry Soiri osui Turussa. (Kuva: Juha Tamminen)

Sarjajumbo VPS oli pitkään kolmessa pisteessä kiinni, mutta FC Inter nousi lopussa tasoihin. Näin pisteet jaettiin Turussa Philip Njokun ja Pyry Soirin onnistumisten myötä numeroin 1-1.

Interin vahva toisen jakson pelaaminen ei riittänyt kuin lopulta yhteen pisteeseen Veritas Stadionilla pelatussa VPS-ottelussa. Kotijoukkue hakkasi päätään vaasalaisteen tiukkaan puolustusmuuriin lähes ottelun loppuun asti. Philip Njoku onnistui kuitenkin kuittaamaan Pyry Soirin tekemän avausmaalin 86. minuutilla.

Ottelun ensimmäisen jakson alkuhetket olivat VPS:n hallintaa. Interin pelaaminen oli vähän huolimatonta, mikä maksoi joukkueelle lopulta myös päästetyn maalin. Pyry Soiri pääsi 24. minuutilla laidalta läpi ja tykitti pallon voimalla maalin takakulmaan.

Inter saa kiittää maalivahti Magnus Bahnea siitä, että pysyi ensimmäisellä jaksolla ottelussa mukana. Hyvässä syysvireessä oleva maalivahti torjui vaasalaisten monta maalintekoyritystä.

Inter pääsi peliin paremmin mukaan mitä pitemmälle ottelu eteni. Parhaaseen maalipaikkaan joukkueelta pääsi ensimmäisellä puoliajalla Sebastian Mannström. Hänen laukauksensa torjui kuitenkin hyvin kokenut VPS-kassari Henri Sillanpää.

Toisella jaksolla pelin juoni oli seuraava: Inter piti palloa ja haki kaikin keinoin tasoitusta, kun taas VPS kyttäsi vastaiskuja.

Inter sai luotua oikeastaan läpi koko toisen jakson hyviä keskityspaikkoja, joista se ei kuitenkaan saanut tehtyä kaivattua tasoitusta. Henri Lehtosella oli hyvä paikka tasoitukseen jo 47. minuutilla, mutta hän ei kuitenkaan ihan yltänyt keskitykseen tyhjän maalin edessä.

Lehtosen lisäksi paikkansa olivat myös Guy Gnabouyoulla, jonka laukauksen torjui upeasti kulmapotkuksi vierasjoukkueen maalivahti Sillanpää.

Interin yritys palkittiin lopulta toisen jakson lopussa, kun Lehtonen keskitti maalin eteen juuri hetkeä aikaisemmin kentälle tulleelle Philip Njokulle. Nigerialaispelaaja ei tilanteesta erehtynyt vaan puski Interin varmasti tasoihin 86. minuutilla.

Tasoituksen jälkeen Inter sai vielä luotua paikkoja, mutta sekä Serge N`Gal että Joni Aho epäonnistuivat omissa yrityksissään. Näin ottelusta lopputulokseksi tasapeli, jota kumpikaan joukkue ei etukäteen kyllä toivonut.