AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3

11

(0-1)

Yleisöä 2052

VPS
4-5-1
vko.36 // 13.9.2015

Ennakko: FC Inter-VPS

Ennakko: FC Inter-VPS

FC Inter pelaa maanantaina Veikkausliigaottelun kotikentällään Veritas Stadionilla. Vastaansa joukkue saa sarjapaikastaan kynsin hampain taistelevan VPS:n. Ottelu alkaa tuttuun tapaan kello 18.30.

Vaikka joukkueet löytyvät sarjataulukossa ääripäistä, niin helppoa ottelua on Interin maanantaina turha odottaa. VPS tarvitsee pisteitä säilyttääkseen sarjapaikkansa ja Inter pysyäkseen mitalitaistossa mukana. Toisaalta Interillä on varmasti tiedossa vaasalaisten vaarallisuus, sillä joukkue ei ole pystynyt heitä vielä tällä kaudella voittamaan.

- VPS on pelannut hyvin viime otteluissa. Mielestäni he ovat peliesityksiinsä nähden väärässä paikassa sarjataulukossa. Emme ole pystyneet voittamaan heitä vielä tällä kaudella, joten nyt siihen on tarkoitus saada muutos, sanoo päävalmentaja Job Dragtsma.

Veikkausliigan viimeinen kolmannes onkin alkanut VPS:n osalta varsin mallikkaasti: kolme ottelua, kaksi voittoa ja yksi tappio. Kahdesta kotipelistä on tullut juuri sen verran pisteitä kuin niistä kuuluukin tässä vaiheessa tulla, eli kuusi.

Vieraskentältä VPS tarvitsee edelleen enemmän pisteitä, ja mieluiten voittoja, joita se ei kotikaupungin ulkopuolelta ole saanut vielä kertaakaan tällä kaudella.

- Vieraskentällä emme ole pystyneet luomaan niin paljon maalipaikkoja. Kun ollaan päästetty maali, on pelaamisemme muuttunut hankalammaksi. Osaksi syynä on ollut se, että takaiskumaalit ovat tulleet usein lopussa, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kertoo.

Interin kokoonpanosta puuttuvat huomenna varmuudella pelikieltoaan sovittava Petros Kanakoudis ja loukkaantuneiden kirjoissa olevat Jukka Lehtovaara, Vincent Onovo ja Oskari Qvick.

Edellisottelusta maajoukkue-edustuksen vuoksi sivussa olleet tuoreet jamaikalaishankinnat puolustaja Hughan Gray ja hyökkääjä Andre Clennon ovat maanantaina käytettävissä. Ottelusta varmuudella ovat sivussa ainoastaan pitkäaikaispotilaat Clifton Miheso, Denis Abdulahi ja Mikko Viitikko.

Koko kauden polvivammaa potenut jamaikalaiskärki Steven Morrissey sen sijaan nähtiin kokoonpanossa ensimmäistä kertaa jo viime ottelussa Ilvestä vastaan. Peliminuutteja ei Morrisseylle tuolloin vielä kertynyt.

- Kokoonpanossa tullaan näkemään 2-3 jamaikalaista, Vuorinen lupaa.

Entä onko heistä kukaan avauksessa?

- Todennäköisesti.


FC Inter - VPS Veritas Stadionilla maanantaina 14.9 kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.