FF Jaro
4-3-3
vko.37 // 20.9.2015

VPS:n vahva vire sai jatkoa paikallispelissä (VPS-Jaro 2-1)

VPS nousi pois karsijan paikalta, kun se voitti paikalliskamppailussa FF Jaron 2-1 (1-0). Samalla Jaro putosi karsijan paikalle.

Vaasan Palloseura otti tärkeät kolme pistettä Pohjanmaan paikalliskamppailusta FF Jaroa vastaan. Vepsun 2-1-voittoon päättyneessä ottelussa maaleista vastasivat Andre Clennon ja Timi Lahti.

Hietalahden Jalkapallostadionin viimeinen ottelu sai vaasalaisnäkökulmasta arvoisensa päätöksen, kun kotijoukkue onnistui voittamaan Pohjanmaan derbyn ja nousemaan sarjataulukossa illan vastustajan ohi pois karsijan paikalta. Vaikka pallo pysyi suurimman osan peliajasta vierasjoukkueen hallussa, nousi ottelun ratkaisuasemaan tahtotila maalipaikoissa.

VPS sai unelmastartin otteluun, kun se onnistui maalinteossa jo ottelun neljännellä peliminuutilla. Juho Mäkelä voitti ilmatilan herruden boksin ulkopuolella ja puski pallon Andre Clennonille. Jamaikalainen tykitti pallon upeasti yläriman kautta ohi Jaro-vahti Jesse Östin.

Osuman jälkeen Jaro painoi lähes taukoamatta Vepsun maalia kohti, mutta ei onnistunut tasoituksessa. Parhaimmat maalipaikat avautuivat Reginaldolle, Denisille ja Alibek Alieville.

Myös VPS sai puolen tunnin jälkeen mahdollisuuden lisäosumalle, kun Clennon spurttasi väkevästi ohi Jaron puolustuksen. Jamaikalaishyökkääjän laukaus suuntautui kuitenkin niukasti vasemman tolpan vierestä ohi maalin.

VPS oli ensimmäinen joukkue myös toisella puoliajalla, joka sai pallon maaliin, mutta nahkakuula oli raitapaitojen epäonneksi ehtinyt vierähtää päädystä yli maalia edeltävässä tilanteessa.

Jaron tasoitusta ei kuitenkaan enää "hylätty". Pietarsaarelaiset runttasivat lukemat 1-1:een, kun Boris Kadion matala keskitys löysi vasemman tolpan vierestä Sergei Eremenkon, joka puski pelivälineen ohi Henri Sillanpään. Jaro-maali oli lähellä jo pari minuuttia aikaisemminkin, mutta Seth Paintsilin laukauksen pelasti maaliviivalle liukunut Jesper Engström.

Ottelun ratkaisu tapahtui 80. peliminuutilla Vepsun kulmapotkusta. Juho Lähteen keskitys löysi ensin Andre Clennonin, joka jatkoi päällään pallon Timi Lahdelle. Uransa sadatta liigaottelua pelannut VPS-toppari puski pelivälineen vastustamattomasti verkon perukoille ja johdatti joukkueensa elintärkeään voittoon.