4-5-2
vko.38 // 23.9.2015

SJK vei kärkikamppailun (SJK-HJK 3-0)

SJK otti tärkeän voiton. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK paransi asemiaan mestaruustaistelussa voittamalla HJK:n kotiyleisönsä edessä selvästi 3-0 (1-0). Ottelun avausmaalin iski 17 minuutin pelin jälkeen Timo Tahvanainen. Kotivoiton varmistivat toisella puoliajalla Roope Riski ja Ariel Ngueukam.

SJK aloitti ottelun vahvasti. Kuudennella minuutilla Tuco pelasi vahvasti boksissa ja sai syötettyä Henri Aallolle. Aalto jatkoi maalille, mutta Roni Peiponen sai siivottua pallon maaliviivan tuntumasta Akseli Pelvaksen ja Roope Riskin edestä.

17. minuutilla Timo Tahvanainen pelasi erinomaisesti HJK:n prässin alla ja käynnisti hyökkäyksen. Hyvän syöttelyn jälkeen pallo pelattiin Allan Souzalle, joka laukoi kaukaa vaikean kudin, jonka Daniel Örlund pomputti eteensä. Timo Tahvanainen oli ensimmäisenä paluupallossa ja iski kauden avausmaalinsa tärkeään paikkaan.

25. minuutilla SJK sai vapaapotkun, jonka Allan Souza antoi, Riski pääsi puskemaan, mutta pusku suuntautui ohi maalin. Puolen tunnin kohdalla HJK sai vapaapotkun aivan boksin rajalta. Atomu Tanakan laukaus meni kuitenkin ohi. Rasmus Shüllerillä oli erinomainen paikka, kun mies pääsi laukomaan boksin rajalta vastapalloon, mutta Mehmet Hetemaj heittäytyi uhrautuvaisesti pallon tielle ja tuloksena oli vain kulmapotku.

SJK sai kulmapotkun 55. minuutilla. Allan Souza antoi, HJK:n Peiponen pääsi väliin ja tuloksena oli uusi kulmapotku. Se olikin sitten aikamoinen kulmapotku. Se olisi todennäköisesti mennyt suoraankin maaliin, Roope Riski varmisti puskullaan, että pallo todella menee maaliin. Maali oli Riskille kauden kuudes ja kolmas puskumaali.

Rasmus Schüllerin 58. minuutin vapaapotku oli vaarallinen. Tapio Heikkilä oli erittäin lähellä päästä jatkamaan vitosen viivalta, mutta pallo viuhui ohi maalin. 64. minuutilla SJK sai kulmapotkun, jota Allan Souza meni luonnollisesti antamaan. Kulmapotku oli jälleen erinomainen ja Tuco puski pallon maaliin vitosen viivalta. 3-0.

Taye Taiwo keskitti vartti ennen loppua erinomaisesti maalille Macoumba Kandjille, jonka pusku karkasi kuitenkin yli maalin.