AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-4-2

30

(1-0)

Yleisöä 4311

HJK
4-5-2
vko.38 // 22.9.2015

Ennakko: SJK-HJK

Ennakko: SJK-HJK

SJK ja HJK kohtaavat Seinäjoen Keskuskentällä keskiviikkona jo kello 17.00. Ottelusta on tulossa todellinen huippukamppaiu, sillä se varmasti näyttelee suurta osaa mestaruustaistossa.

SJK on parhaillaan sarjassa toisena, kolmen pisteen päässä kolmantena olevasta HJK:sta, jolla on kuitenkin yksi ottelu vähemmän pelattuna. Veikkausliigan kärjessä puolestaan on RoPS, jolla on puolestaan yksi peli SJK:ta enemmän pelattuna ja eroa vain kaksi pistettä. Jos SJK voittaisi, nousisi se Veikkausliigan kärkipaikalle, kun enää neljä peliä on sen jälkeen pelaamatta.

- Meillä oli todella hyvä peli sunnuntaina Kotkassa. Pelaajat pysyivät rauhallisina ja tekivät niitä asioita mitä olemme harjoitelleetkin. Pystyimme nostamaan loppua kohden tempoa koko ajan ja olemme mielestäni menneet siihen suuntaan mihin haluamme. Nyt pelaamme keskiviikkona isoista asioista ja tämä on varmasti suuri peli pelaajille, kannattajille ja seuralle. Viisi kierrosta vielä jäljellä ja olemme mukana kahinoissa. Olemme siellä mitä olemme ansainneet, sanoo seinäjokelaisten päävalmentaja Simo Valakari SJK:n verkkosivuilla.

Klubin peli ei puolestaan ole viime aikoina toiminut. Yksi suurimmista ongelmista on ollut maalinteon vaikeus. Paikkoja on puolustaja Gideon Baah'n mukaan ollut riittävästi lähes jokaisessa pelissä. Samanlaiseen maalitilanteiden tuhlailuun ei ghanalaisen mielestä ole enää missään nimessä varaa.

- SJK:ta vastaan meillä ei ole enää varaa hukata maalipaikkojamme. Mahdollisuudet pitää käyttää hyväksi ja tilanteista on tehtävä paremmalla prosentilla maaleja kuin viime peleissä, Baah miettii.

Koskaan aiemmin ei ole seinäjokinen joukkue ollut vastaavassa tilanteessa, missä SJK on nyt. Se taistelee tosissaan Suomen mestaruudesta ja on siihen jopa tilastojen valossa tällä hetkellä ennakosuosikkina.

Jotta SJK tuohon unelmaan pääsisi, pitäisi sen kuitenkin pystyä voittamaan myös HJK. Mestaruus ei varsinaisesti ole keskiviikon ottelusta kiinni, vaan se on vain yksi viidestä jäljellä olevasta ottelusta. Henkisesti HJK voitto olisi äärimmäisen tärkeä. SJK ei ole vielä tällä kaudella kaatanut HJK:ta. HJK:n edellinen vierailu Seinäjoella päättyi toukokuussa HJK:n 1-2 voittoon. SJK johti ottelua puoliajalla Akseli Pelvaksen maalilla, mutta lopulta HJK onnistui nousemaan tasoihin ja ohi.

Viime kaudella SJK onnistui kaatamaan HJK:n Keskuskentällä komeasti 2-0 luvuin ja tuolloinkin SJK maaleista vastasi Akseli Pelvas.

Ainakin SJK pääsee hyvistä asetelmista keskiviikon otteluun, sillä pelikieltoja ei ole ja loukkaantuneena on vain Richie Dorman. Kotkassa otsaansa pienen haavan saanut Allan Souza on täydessä pelikunnossa ja käytettävissä. SJK on myös kuntopuntarissa ensimmäisenä ja kuusi viimeistä ottelua on sujunut tappioitta.

Myös Klubin loukkaantumishuolet ovat hieman helpottuneet keskiviikon SJK-ottelun alla. Paluun kokoonpanoon tekevät ainakin loukkaantumisista toipuneet Juhani Ojala, Obed Malolo ja Ousman Jallow. Lisäksi pelikiellossa olleet Tapio Heikkilä ja Atom ovat kärsineet pelikieltonsa ja ovat jälleen pelikelpoisia.


SJK-HJK Seinäjoen Keskuskentällä keskiviikkona 23.9. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.