AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 9.7.2024

"Valmis pitää olla alusta asti" - HJK avaa eurocup-taipaleensa tiistaina Liettuassa

"Valmis pitää olla alusta asti" - HJK avaa eurocup-taipaleensa tiistaina Liettuassa

Kuva: Mira Lönnqvist

HJK:n matka kohti Mestarien liigaa alkaa Liettuan Panevėžysistä. Paikallinen Futbolo Klubas Panevėžys isännöi tiistaina Klubia 1. karsintakierroksen avausosassa.

HJK:n karsintakenraalista tuli tyly herätys, kun Ilves pyöritti 3–0-voiton Tammelassa. Eivätkä viikonlopun vastoinkäymiset jääneet siihen: Aapo Halme joutui jättämään jalkavaivojen takia pelin ja Daniel O'Shaughnessy solisluuvamman takia sunnuntain harjoituksen kesken, eikä kaksikko ole karsinta-avauksessa mukana.

– Vastustaja huomioidaan aina pelisuunnitelmaa laatiessa, mutta sunnuntaina ja maanantai-illan treeneissä fokuksemme on ollut vahvasti omassa pelitavassamme, joka jäi etenkin hyökkäämisen osalta Tampereella pahasti vajaaksi, kertoo HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

– Se oli klassinen ohipeli, missä moni asia meni vikaan. Mutta se on mennyttä, ja nyt katsotaan luottavaisena eteenpäin kohti tämän otteluparin "ensimmäistä puoliaikaa". Peli tulee nopeasti, ja nyt saamme viikon ajan keskittyä vain näihin kahteen otteluun, "Toke" toteaa.

Nimenomaan otteluiden ensimmäiset puoliajat ovat tällä kaudella olleet Klubilla miltei kroonisen hankalia.

– Olemme olleet osassa pelejä unisia alussa. Nyt siihen ei ole, varsinkaan tällaisissa vieraissa olosuhteissa, enää varaa, vaan valmis pitää olla alusta asti.

HJK:n valmentaja Ossi Virta kävi puolitoista viikkoa sitten tarkkailemassa Panevėžysiä paikan päällä.

– Vastustajan pelitapa on hyvin selkeä ja siinä mielessä varsin "helppo" scoutata. Vahvuudet heillä ovat pallollisessa pelissä, ja joukkue pyrkii murtautumaan maalintekotilanteisiin monipuolisesti laitojen kautta. Ja kuten kaikilla joukkueilla, heikkouksiakin heillä on havaittavissa, mutta eipä avata niitä vielä tässä…

Ottelu Aukštaitija Stadiumilla alkaa tiistaina kello 18.30. Viime kesiltä tuttuun tapaan HJK TV näyttää kesän kaikki eurokarsintojen kotipelit suorina lähetyksinä ja selostettuina osoitteessa hjk.fi/live. Myös vierasottelut pyritään saamaan näytille – ja ainakin Liettuasta tämä onnistuu, joten ottelua voi illalla seurata HJK TV:n kautta.

Lisää uutisia