AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 9.7.2024

Gnistan vahvistaa takalinjojaan - Oliver Pettersson siirtyy HJK:sta

Gnistan vahvistaa takalinjojaan - Oliver Pettersson siirtyy HJK:sta

Oliver Pettersson vaihtaa HJK:sta Gnistanin väreihin. (Kuva: Juha Tamminen)

Gnistan on vahvistanut puolustustaan HJK:sta siirtyvällä Oliver Petterssonilla, jonka sopimus ulottuu kauden 2025 loppuun saakka.

Vuonna 2003 syntynyt Pettersson on nuori ja lupaava puolustaja, joka tuo paljon kaivattua leveyttä keltasinisten puolustukseen. Hänen jalkapallouransa alkoi FC Hongan ja EPS:n juniorijoukkueissa. EPS:n riveissä hän pelasi Kakkosta kaudella 2020. Kaudeksi 2021 hän siirtyi EIF:n joukkueeseen Ykköseen, ja onnistui heti ensimmäisessä ottelussaan maalinteossa Jaroa vastaan. Hän vakiinnutti nopeasti paikkansa joukkueen avauskokoonpanossa ja pelasi yhteensä 20 ottelua.

Kaudella 2022 Pettersson pelasi 16 ottelua EIF:ssä ennen siirtoaan HJK:hon elokuussa 2022, jossa hän pelasi loppukauden Klubi 04:n joukkueessa Kakkosessa.

Kauden 2023 Pettersson aloitti HJK:n edustusjoukkueessa Veikkausliigassa, ja hän tuli kentälle vaihdosta kolmessa huhtikuun ottelussa. Harmittavasti toukokuussa hän loukkasi polvensa harjoituksissa, mikä piti hänet sivussa lähes koko loppukauden. Syyskuussa 2023 HJK lunasti Petterssonin sopimuksessa olleen option kaudesta 2024. Pettersson on myös edustanut Suomea alle 19-, alle 20- ja alle 21-vuotiaiden maajoukkueissa.

IF Gnistanin päävalmentaja Jussi Leppälahti kommentoi uutta hankintaa seuraavasti.

– Oliver tuo osaamista meidän nyt jo laadukkaaseen alakertaan. Olemme pelanneet paljon kolmella topparilla, joten tarvitsimme leveyttä. Oliver harjoitteli viikon meidän kanssamme ja vakuutti valmennuksen.

Pettersson on itse innoissaan uudesta mahdollisuudesta.

– Olen erittäin iloinen ja kiitollinen saadessani liittyä Gnistaniin. Tavoitteeni on auttaa joukkuetta saavuttamaan tavoitteensa ja kehittyä pelaajana. Gnistanissa on loistava henki ja odotan innolla, että pääsen kentälle.

Lisää uutisia