AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 8.7.2024

KuPS, HJK ja SJK tasapisteissä - kuuden kärki vain neljän pisteen sisällä

KuPS, HJK ja SJK tasapisteissä - kuuden kärki vain neljän pisteen sisällä

Kuva: Jimi Soinila

Suomen Cupin välieräjoukkueet ratkesivat viikolla ja viikonloppuna Veikkausliiga avasi heinäkuun osaltaan täydellä ottelukierroksella, joka tiivisti entisestään sarjakärkeä.

Vauhtia riitti lauantaista maanantaihin, sillä kolmen päivän aikana pelattiin kaksi ottelua kunakin. Kierros alkoi lauantaina iltapäivästä hyvän aikaa sitten loppuunmyydystä Tammelasta, jossa Ilves kaatoi kärkikamppailussa HJK:n. Tampereen ottelun päättyessä pallo pyörähti peliin Vaasassa, jossa EIF haki äärimmäisen arvokkaat pisteet pitkään vajaalla pelanneesta VPS:sta.

Sunnuntai-iltana pelattiin Maarianhaminassa ja Kuopiossa. FC Hakan ja KuPS:n voitot tiivistivät kärkeä entisestään ja KuPS kiilasi samalla maalieron turvin kärkipaikalle.

Maanantai-iltana kierroksen päätteeksi pelattiin vielä ottelut Oulussa ja Turussa. SJK:n voitto AC Oulusta nosti seinäjokelaiset jakamaan kärkipaikkaa ja Inter puolestaan sysäsi FC Lahden yksinään sarjataulukon pohjalle.

Kauden 2024 runkosarja on edennyt jo pitkälti yli puolen välin ja vähitellen aletaan ratkaista paikkoja kuuden parhaan Mestaruussarjassa ja Haastajasarjassa - katso alla olevasta kaaviosta tarkemmin kauden etenemisestä runkosarjan jälkeen.

Otteluennakot ovat tuttuun tapaan luettavissa Veikkausliigan sivuilta otteluita edeltävänä iltana. Ennakot löytyvät etusivun "ottelulaatikoiden" valikosta, jonne ilmestyvät myös avauskokoonpanot tuntia ennen kunkin ottelun alkamista ja otteluiden jälkeen niin tilastot kuin otteluraportitkin. Otteluiden aikana live-seuranta tarjoaa reaaliaikaista tietoa niille, jotka eivät pääse seuraamaan otteluita paikan päällä tai Ruudusta.

Veikkausliiga viikonloppuna:

Lauantai 6.7.
15.00 Ilves – HJK 3-0 (2-0)
17.00 VPS – EIF 2-3 (1-1)

Sunnuntai 7.7.'
18.30 IFK Mariehamn – FC Haka 0-3 (0-2)
18.30 KuPS – Gnistan 3-1 (3-1)

Maanantai 8.7.
18.00 AC Oulu – SJK 1-2 (1-2)
18.00 FC Inter – FC Lahti 3-0 (2-0)

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia