AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 8.7.2024

Inter oli tyly isäntä lahtelaisille (FC Inter-FC Lahti 3-0)

Inter oli tyly isäntä lahtelaisille (FC Inter-FC Lahti 3-0)

Kuva: Tara Jaakkola

FC Lahti ei onnistunut kasvattamaan pistepottiaan vierasottelussa FC Interiä vastaan. Inter iski taululle karut 3–0-lukemat.

FC Lahti sai otteluun katastrofialun. Kotijoukkue FC Inter iski jo kolmannella peliminuutilla. Timo Stavitski haastoi laidalla ja pääsi rangaistusalueen sisään. Hän syötti pilkulle, josta Darren Smith iski pallon maaliin. Maalin lisäksi Inter oli jakson alussa vahva ja Stavitski pelasi hetkeä myöhemmin Iiro Järvisen läpi. Joshua Oluwayemi torjui riittävästi ja Matias Vainionpää siivosi pallon väljemmille vesille.

Inter jatkoi hallintaa koko jakson ajan, eikä Lahti saanut omaa hyökkäyspeliään toimimaan. Toisessa päässä Olueayemi joutui töihin säännöllisin väliajoin. Ensin Smith karkasi ja Oluwayemi tuli vastaan. Smith kiersi lahtelaiskassarin, mutta ajautui liian pieneen kulmaan ja Vainionpää siivosi pallon maaliviivalta helposti. Puolen tunnin pelin jälkeen Smith ampui tulisesti ja Oluwayemi torjui pallon kulmaksi. Kulmapotkuhässäkän jälkeen Stavitski ampui avopaikasta ohi maalin ja Lahti selvisi säikähdyksellä.

Inter kuitenkin osui vielä ensimmäisen jakson aikana. Axel Kouame karkasi läpiajoon. Norsunluurannikkolainen malttoi ja näki vierellään Djoully Nzokon. Kouame pelasi pallon viereen ja huippulupaus Nzoko sai painaa pallon tyhjään maaliin. Näin ollen tauolle lähdettiin Interin 2–0-johdossa.

Toisella jaksolla Lahti muokkasi hieman ryhmitystään. Debyyttiään pelannut Benjamin Mulahalilović siirtyi hieman ylemmäs keskikentällä ja toinen debytantti Luquinhas vaihdettiin kentälle. Lahti sai hieman tiivistettyä alussa puolustustaan ja pidettyä palloa, mutta maalipaikkoja vierailija ei onnistunut rakentamaan.

Inter puolestaan osui jakson lähestyessä puoliväliä. Kouame pelasi syvältä tarkalla pystysyötöllä Smithin jälleen läpiajoon. Turkulaisten hyökkääjä upotti pallon kliinisesti maaliin ja siirsi Interin jo ratkaisevaan 3–0-johtoon.

Jakson edetessä Inter nosti jalkaa kaasulta ja kulutti kellosta sekunteja. Lahti onnistui rakentamaan puolittaisen ja samalla ainoan paikkansa, kun Pablo Andrade keskitti ja Vainionpää puski. Pusku kuitenkin karkasi rankasti yli. Näin pisteet jäivät Turkuun lukemin 3–0.

Lisää uutisia