AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 6.7.2024

EIF haki isot pisteet Vaasasta (VPS-EIF 2-3)

EIF haki isot pisteet Vaasasta (VPS-EIF 2-3)

Kuva: Apollo Photo

Hietalahdessa todistettiin todellista draamaa, kun VPS ja EIF ottivat yhteen lauantai-illan Veikkausliigakierroksella.

VPS:n vaikea jakso sai jatkoa sarjanousija EIF:n ottaessa täydet kolme pistettä mukaansa dramaattisten vaiheiden jälkeen lukemin 2-3.

Peli alkoi VPS:n puolesta pahimmalla mahdollisella tavalla, kun 20 minuutilla Raidan toppari Mikko Pitkänen otti boksin reunalla itselleen suoran punaisen selvän maalipaikan estämisestä. Rikkeestä oikeutettiin myös vapaapotku vaaralliselta tontilta, josta vieraiden Väinö Vehkonen laukoi vihreäpaitaiset johtoon. VPS joutui pelaamaan loppupelinsä vajaalla muuttaen muotoaan 4-4-1 ryhmitykseen.

VPS pyrki pääsemään nälkäisesti peliin mukaan, ja pitkän pallonhallintajakson jälkeen se myös onnistui tavoitteessaan hieman onnekkaastikin Mads Borchersin niitaten pallon verkkoon EIF-maalivahti Ramilson Almeidan lahjasta. Enempää maaleja ensimmäisellä nelivitosella ei nähty, ja tauolle siirryttiin tasatilanteessa.

Toisella puoliajalla Vepsu jatkoi pallonhallintaansa pyrkien EIF-puolustuslinjan selustaan maalintekotonteille, ja kotijoukkue saikin aikaan hyvän momentumin vieraiden päädyssä. Ilahduttavaa oli myös nähdä Vepsun englantilaistähden Alfie Cicalen paluu kentälle laiturin tullessa kentälle vaihdosta 59 minuutilla. Cicale toi peliin heti paljon kaivattua taituruutta ja energiaa, joka toi paljon vaaraa hyökkäyskolmannekselle. Laukaukset ja maalintekopaikat eivät kuitenkaan johtaneet pitkälle EIFin tukkiessa boksinsa runsaalla miehityksellä.

Vajaamiehityksestä huolimatta pelitapahtumia kentällä hallitsi suurimmilta osin VPS, mutta tammisaarilaiset vieraat olivat paikoistaan Vepsua vahvempia. EIF pyrki pelaamaan omassa päässään hyvin matalalla sekä hyödyntämään nopeita ja virtaviivaisia vastahyökkäyksiä, jotka osoittautuivat Vepsulle myös haasteellisiksi. 68 minuutilla EIF onnistui siirtymään johtoon Tiemoko Fofanan osumalla, ja seuraavan johto-osuman iski lopulta Nasiru Mohammed kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Vajaamiehinen Vepsu koki selviä ongelmia EIFin vastahyökkäyksissä, ja vaasalaisyleisön harmiksi kahta maalintekotilannetta VPS ei onnistunut tänään estämään.

Lisäajalla EIF:n boksissa tapahtui vielä käsivirhe, jonka seurauksena pallo osoitettiin oikeutetusti pisteelle. Martti Haukioja laukoi tuttuun tapaansa painavan laukauksen pilkusta sisään, mutta sen pidemmälle Vepsu ei tällä kertaa päässyt. Ottelu päättyi lopulta vieraiden 2-3 voittoon.

Lisää uutisia