AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 5.7.2024

Ennakko: VPS-EIF

Ennakko: VPS-EIF

Kuva: APOLLO PHOTO

VPS pyrkii katkaisemaan vaikean jaksonsa kotonaan, kun sarjanousija EIF saapuu Raidan vieraaksi Lemonsoft Stadionille.

Veikkausliigassa vaasalaiset ovat kokeneet viime aikoina tuloksellisia haasteita ottaen kolme tasapeliä sekä yhden tappion viimeisten neljän kierroksen aikana. Haasteista huolimatta VPS jatkaa sarjataulukossa jaetulla toisella sijalla yhdessä KuPSin ja SJK:n kanssa 25 pisteen voimin, ja taistelee edelleen nälkäisesti paikasta kärkijoukkueiden joukossa.

Lauantaina Vepsua vastaan asettuu tammisaarilainen EIF, joka taistelee parhaillaan sarjapaikastaan majaillen sarjan jaetulla jumbosijalla tasapistein FC Lahden kanssa.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela näkee EIFin hankalana ja sitkeänä vastustajana, joka on kiusannut lukuisia Veikkausliigajoukkueita pelillään kuluvan kauden aikana. Nuorela kertoo treeniviikon olleen haastava erikoisten muuttujien seurauksena, mutta kokee, että VPS tulee olemaan lauantain kohtaamisessa vahvoilla, jos joukkue saa oman pelinsä rullaamaan laadukkaasti.

- Vieraspelimme EIF:ia vastaan oli hankala, kuten aika monelle vastustajalle ne ovat olleetkin. EIF on sitkeä joukkue, joka pelaa hyvin yhteen. Sen lisäksi joukkue taistelee hyvin pitäen pakkansa tiiviinä. Tammisaarilaiset taistelevat kovasti sarjapaikastaan, ja heidän taistelutahdostaan huominen kohtaaminen ei varmasti jää kiinni. EIF on kiusannut monia vastustajia Veikkausliigassa omannäköisellä pelillään.

- Saimme pitkästä aikaa pitkän ja täyden treeniviikon, mutta viikko alkoi silti hurjasti, kun peräti 14 pelaajaa oli kipeänä. Se tuhosi meidän ehjän harjoitusviikon, mutta viimeiset kaksi päivää olemme harjoitelleet normaalisti kaikkien palaten takaisin kokoonpanoon. Uskomme edelleen siihen, että jos saamme pelattua hyvän oman näköisemme pelin, meidän pitäisi olla vahvoilla. Sitä lähdemme myös hakemaan, Nuorela pohtii.

EIF:lta ovat lauantaina sivussa varmuudella Lucas Forsten-Kaufmann, Abdoulaye Kante ja Arian Kabashi. Puolustaja Joel Lehtonen ei usko tämän kuitenkaan ratkaisevan ottelua.

- En usko, että se vaikuttaa VPS-otteluun. Meillä on tasainen joukkue ja vaikka meillä on "uusia" pelaajia niillä pelipaikoilla, ovat he olleet koko ajan olleet mukana ja tietävät mitä tehdä kentällä, Lehtonen sanoo.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Nykänen Sami
AET 2: Rokka Oskari
4.ET: Juusola Mikko


VPS - EIF Lemonsoft Stadionilla lauantaina 6.7. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, EIF:n verkkosivut
Lisää uutisia