AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 26.6.2024

Suomen Cupin 6. kierros pelattu - HJK:n, FC Lahden ja VPS:n cup-taival päätökseen

Suomen Cupin 6. kierros pelattu - HJK:n, FC Lahden ja VPS:n cup-taival päätökseen

EIF:n ratkaiseva 11-metrinen on uponnut HJK-maaliin. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Juhannuksen vieton jälkeen palattiin tositoimiin heti arjen koittaessa, kun Suomen Cupin 6. kierroksen ottelut pelattiin maanantain, tiistain ja keskiviikon aikana.

Kierroksen "pääpelipäivä" oli tiistai 25.6., jolloin ohjelmassa oli kuusi ottelua. SJK Akatemia ja TPS avasivat kierroksen jo maanantaina ja TPS lunasti ensimmäisenä joukkueensa paikkansa puolivälierissä. Viimeinen puolivälieräpaikka ratkottiin keskiviikkoiltana EIF:n js HJK:n kohtaamisessa.

SJK Akatemian ja TPS:n välinen ottelu oli ainoa, jossa kumpikaan osapuoli ei ole Veikkausliigajoukkue. EIF:n ja HJK:n kohtaamisen lisäksi Veikkausliigajoukkueet olivat vastakkain tiistai-iltana Pohjanmaan derbyssä SJK-VPS, joka SJK vei nimiinsä lopulta selvin numeroin. VPS:n tapaan FC Lahden cup päättyi tälle kierroksella KPV:n oltua kotonaan vahvempi.

FC Haka haki jatkopaikan vasta rangaistuspotkujen kautta PK-35:tta vastaan ja AC Oulu kaatoi tämän kauden cup-yllättäjä VJS:n vasta kahdella loppuminuuttien maalilla. KuPS ja FC Inter sen sijaan hoitivat tiensä jatkoon selkeämmin numeroin.

Viimeisessä ottelussa mentiin Valkeakosken tapaan rangaistuspotkuille ja EIF huudatti lopulta kotiyleisöään ja pudotti HJK:n jatkosta.

Cupin viimeinen arvontatilaisuus tällä kaudella järjestetään heti 6. kierroksen otteluiden pelaamisen jälkeen torstaina 27.6. ja tuolloin arvotaan polku finaaliin saakka. Cupin puolivälierät pelataan jo seuraavalla viikolla runkopäivänä keskiviikko 3.7.

Suomen Cupin 6. kierroksen ottelut:

Maanantai 24.6.:
19.00 SJK Akatemia – TPS 0-3 (0-2)

Tiistai 25.6.:
18.00 FC Haka – PK-35 5-4 rp. (0-0)
18.30 KPV – FC Lahti 2-1 (1-1)
18.30 PEPO - KuPS 1-5 (0-4)
18.30 FC Inter – GrIFK 6-1 (1-0)
19.00 VJS – AC Oulu 0-2 (0-0)
19.00 SJK – VPS 5-1 (2-1)

Keskiviikko 26.6.:
18.30 EIF – HJK 4-2 rp. (0-0)

Kaikki Suomen Cupin 6. kierroksen ottelut suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia