AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 20.6.2024

AC Oulu siirtyy kreikkalaiskomentoon - Konstantinos Bratsos päävalmentajaksi

AC Oulu siirtyy kreikkalaiskomentoon - Konstantinos Bratsos päävalmentajaksi

Konstantinos Bratsos tarttuu Laivastonsinisten peräsimeen.

AC Oulun uudeksi päävalmentajaksi on valittu Konstantinos Bratsos ja hänen vanavedessään seuraan lipuu valmennustiimiin Konstantinos Paraskevopoulos ja Iannis Amanatidis. Valmennuskolmikon sopimukset kattavat kuluvan kauden ja niissä on molemmin puolinen optio ensi kaudesta.

Konstantinos Bratsos on toiminut aiemmin päävalmentajana Kreikan Superliigassa AE Kifisiasin ja Volos NPS:n riveissä. Volosin joukkueesta tuli myös tämän kauden AC Oulua edustanut keskikenttäpelaaja Dimitris Metaxas.

- Ensinnäkin haluaisin kiittää AC Oulun hallitusta ja urheilutoimenjohtajaa. Huomasin hyvin nopeasti, että seuran tavoitteet ja potentiaali ovat identtiset omieni kanssa. Kaupungista minulla on tietoa, että se on kaunis paikka, toteaa päävalmentaja Bratsos sopimuksesta seuran kanssa.

47-vuotiaalla päävalmentajalla on voimassa oleva UEFA Pro -lisenssi, joka päävalmentajalta vaaditaan Veikkausliigassa. Valmennustiimiin liittyvä Konstantinos Paraskevopoulos tulee valmennustiimin jäseneksi ja Iannis Amanatidisin roolina on toimia analyytikkona. Lisäksi valmennustiimissä jatkaa AC Oulun reservijoukkueen päävalmentaja Mikko Isokangas.

- En pidä itsestäni puhumisesta ja haluan antaa tekojeni puhua puolestani. Tällä hetkellä odotan innolla, että saan pukea ylleni AC Oulun logolla varustetun verkkarin ja aloittaa harjoitukset joukkueen kanssa, lisää Bratsos kysyttäessä hänen tavoitteistaan.

- Tutkimme erittäin tarkasti päävalmentajamarkkinoita ja alusta asti tuli selväksi, että meidän tulee laajentaa hakumme kansainväliseksi. Bratsoksen näytöt Euroopan TOP 15 pääsarjoihin lukeutuvasta Superliigasta ovat kiistattomia, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kommentoi.

AC Oulun toimitusjohtaja Jani Kotikangas on tyytyväinen siihen miten hyvin uuden päävalmentajan hakuprosessi sujui.

- Mako teki valtavan hienoa työtä kartoittaessaan valmentajamarkkinoita ja olen erittäin iloinen siitä, että sopimukset saatiin näin nopealla aikataululla tehtyä. Vaikka tässä ei tyylipisteitä jaetakkaan, niin silti antaisin täydet pisteet niin urheilutoimenjohtajallemme kuin seuramme hallitukselle, joka teki tarvittavat päätökset viipymättä, Kotikangas kertaa hakuprosessia.

Uusi valmennustiimi aloittaa työnsä jo tämän viikon lopulla.

Lähde: AC Oulun tiedote
Lisää uutisia