AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 19.6.2024

​Patrik Raitanen tyytyväinen IFK Mariehamnin alkukauteen – "Meillä on älyttömän hyvä joukkuehenki"

​Patrik Raitanen tyytyväinen IFK Mariehamnin alkukauteen – "Meillä on älyttömän hyvä joukkuehenki"

Patrik Raitanen kehuu IFK Mariehamnin joukkuehenkeä. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn taistelee tiukasti paikasta Mestaruussarjassa ja joukkueen tekeminen kentällä on ollut hyvää. Puolustaja Patrik Raitanen on nauttinut pelaamisesta ja ollut kauteen pääosin tyytyväinen.

Raitasen viime kausi meni pieleen polvivamman takia, mutta loukkaantumiset ovat takanapäin ja peli maistuu.

- On ollut jotenkin kiva alkukausi henkisesti pitkän loukkaantumisen jälkeen tulla takaisin. Ei tietenkään ole ollut helppoa, mutta on taas päässyt nauttimaan fudiksesta ja tekemään sitä mitä rakastan. Se on ollut tosi hienoa. Kaikki on sillä tavalla hyvin, Raitanen hehkuttaa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

- Olen pelannut nyt kymmenen Veikkausliigaottelua suht isoilla minuuteilla ja pysynyt suht kunnossa. Pitää nyt koputtaa puuta. Olen nauttinut ja se on myös auttanut minua henkisesti paremmin olemaan. Olen jotenkin kiltti itselleni ja armollinen, että on saanut polvivamman jälkeen muutettua sitä omaa mindsettia, että hävityn tai voitetun pelin jälkeen ensimmäinen asia, mistä minä olen kiitollinen, on se, että olenko pysynyt kunnossa, Raitanen jatkaa.

IFK Mariehamn on sarjassa seitsemäntenä seitsemän pisteen päässä kuudennesta sijasta ja toisaalta karsijan paikkaan on matkaa kuusi pistettä. Raitanen on pääosin joukkueen edesottamuksiin tyytyväinen.

- Alkukautemme on ollut mielestäni hyvä. Meillä on pieni rinki, nuoria pelaajia, jotka ovat samassa tilanteessa kuin minä. Hakemassa sitä seuraavaa steppiä. Vanhin pelaaja on 30. Tosi nuori, hyvä porukka, joka on tajunnut, että yhdessä me myös pystymme auttamaan toisiamme ottamaan se seuraava steppi henkilökohtaisesti.

- Olemme samalla linjalla, niin se on auttanut meidän joukkuehenkeä. Meillä on älyttömän hyvä joukkuehenki. Toinen perhe tavallaan, nautin joka päivästä heidän kanssaan. Ja vähän harmittaa se, että on mennyt aika näin nopeasti, että on jo eka puolikas mennyt. Kyllä on hieno porukka, hieno koutsi, joiden kanssa on kiva pelata fudista. Mielestäni se on myös näkynyt, että me olemme saaneet hyviä tuloksia ja pelanneet hyvin jokaista jengiä vastaan.

Yöttömän yön ottelussa IFK Mariehamn matkustaa Tammisaareen EIF:n vieraaksi. Raitanen uskoo joukkueella olevan vielä paljon annettavaa ja odotettavissa on vahva loppukausi.

- Tietysti mahdoton on aina voittaa, varsinkin kun ei pelaajabudjetti ole isoin. Pieni rinki ja nuoria pelaajia, mutta mielestäni olemme aika hyvin esiintyneet eduksemme. Olemme saaneet pikku hiljaa enemmän ja enemmän arvostusta muilta joukkueilta myös. Ennen kautta sitä ei hirveästi ollut ja moni ajatteli, että tulemme olemaan ihan siellä pohjalla. Nyt kun olemme siinä keskikastissa ja mielestäni mitä pidemmälle mennään, niin sitä parempaa meidän peli on ollut. Ja sitä kautta, kun me pystymme pelaamaan keskenään, niin uskon, että loppu tulee olemaan vielä parempi. Keskiviikkona on EIF, mistä lähdemme taas hakemaan kolmea pistettä. Sitten saadaan taas parempi alkukausi.

Raitasen mietteitä voi kuunnella lisää Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia