AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 19.6.2024

"Kamppailu on kovaa ja pelit tasaisia" - Gnistan-kärki Jonas Enkerud on viihtynyt Suomessa

"Kamppailu on kovaa ja pelit tasaisia" - Gnistan-kärki Jonas Enkerud on viihtynyt Suomessa

Jonas Enkerud odottaa tiukkaa ottelua. (Kuva: Juha Tamminen)

Uransa ensimmäistä kauttaan ulkomailla pelaava norjalaishyökkääjä Jonas Enkerud on kuulunut alkukauden aikana Gnistanin avauskokoonpanoon vakionaamoihin.

Enkerud on ennen keskiviikkoiltaa pelannut 11 Vikkausliigaottelua ja pelaamissaan otteluissa hän on tehnyt kaksi maalia. Kotimaansa kentillä Enkerud on pelannut pääosin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, mutta häneltä löytyy kokemusta myös pääsarjatasolta kahden kauden verran.

Enkerud kertoo viihtyneensä Suomessa ja uudessa sarjassa.

– Suomessa pelaaminen on ollut mahtava kokemus ja olen nauttinut täällä olemisesta. Futis on mielestäni täällä melko samanlaista kuin Norjassa, sillä kamppailu on kovaa ja pelit ovat usein tasaisia.

Gnistan ja FC Lahti kohtaavat päivän ottelussa toista kertaa tämän kauden Veikkausliigassa. Joukkueiden välinen edellinen kohtaaminen päättyi Kipinän kotivoittoon maalein 2-1. Tämän päivän vasta kello 21 alkavasta ottelusta Enkerud odottaa tasaista vääntöä.

– Mielestäni FC Lahti on tiivis nippu, jonka vastahyökkäykset ovat vaarallisia. Uskon meidän olevan vahvoilla, mikäli jatkamme omaa hyvää tekemistä sekä viimeistelemme tehokkaasti, Enkerud sanoo.

FC Lahti - Gnistan Lahden stadionilla keskiviikkona 19.6. kello 21.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia