AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 18.6.2024

FC Interin vastuullisuuteen keskittyvä InterAction-ohjelmakokonaisuus kasvaa vauhdilla

FC Interin vastuullisuuteen keskittyvä InterAction-ohjelmakokonaisuus kasvaa vauhdilla

Kuva: Tara Jaakkola

FC Interin vastuullisuuteen keskittyvä ohjelmakokonaisuus InterAction on ennätysvauhdissa.

Tammikuun alussa alkanut vuoden 2024 toiminta on tavoittanut tähän päivään mennessä yli 41 000 osallistujaa. Toiminnan kasvuvauhti on melkoinen, sillä koko vuoden 2023 aikana tapahtumiin osallistui vajaa 43000 osallistujaa.

Määrällisesti tapahtumia on ollut toistaiseksi vähemmän kuin viime vuonna, mutta näiden tapahtumien osallistujamäärät ovat olleet vaikuttavia.

– Arvioimme viime kauden päätteeksi toimintaa vaikuttavuuden kautta ja tavoitteenamme on olla mukana siellä, missä ihmisetkin ovat. Nyt olemme löytäneet hyvän ja vaikuttavan toimia, myhäilee InterAction-toiminnan päällikkö Jani Meriläinen

InterAction on säännöllisesti yhteydessä omien sidosryhmien kanssa, miettien kuinka lasten ja nuorten liikkumattomuutta voidaan lisätä. Näiden keskustelujen avulla InterAction-toimintaa pystytään laajentamaan.

– Jaamme sidosryhmiemme kanssa saman arvo- ja ajatusmaailman lasten ja nuorten liikuttamisesta. Emme ole aina tapahtumissamme järjestävä taho. Esimerkiksi viime lauantaina järjestetty Elovena Paavon Sporttipäivä on Paavo Nurmi Gamesin järjestämä ja siellä oli meidän lisäksemme monia muitakin seuroja liikuttamassa lapsia, valottaa Meriläinen.

InterAction vietti kolmatta syntymäpäiväänsä huhtikuussa. Kahden rauhallisesti sujuneen vuoden jälkeen toiminta kasvoi räjähdysmäisesti vuoden 2023 aikana.

– Ensimmäisen vuoden aikana tavoitimme reilut sata lasta ja seuraavana vuonna vähän yli 3000. Kahden ensimmäisen toimintavuoden jälkeen kasvu on ollut suorastaan räjähdysmäistä, mikä on merkki siitä, että toiminnalle on tilausta.

Lisää uutisia