AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 18.6.2024

Ennakko: VPS-AC Oulu

Ennakko: VPS-AC Oulu

Kuva: APOLLO PHOTO

Yöttömän yön tapahtumarikas kierros huipentuu Vaasassa jännittävään vastakkainasetteluun, kun VPS kohtaa AC Oulun Lemonsoft Stadionilla.

AC Oulussa on sattunut ja tapahtunut. Valmennus on myllerretty uusiksi ja väliaikainen kaksikko Mikko Isokangas ja Rafinha luotsasivat joukkueen Suomen Cupissa jatkoon viime lauantaina Raatissa. Vielä näin alkuviikosta ei tiedetä, millä valmentajakokoonpanolla Vaasaan lähdetään, koska samaan aikaan on reservijoukkueella Ykkösen ottelu Raatissa. Keskiviikkona nähdään jatkaako kaksikko Vaasassa vai onko luvassa jotain muuta ratkaisua valmennukseen.

Uuden ilmeen saanut AC Oulu pyrkii nousemaan tuloksellisesta ahdingostaan keskiviikon kierroksella, kun taas VPS pyrkii hyödyntämään mahdollisuuden kiilata jälleen sarjakärkeen.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela tiedostaa Vepsun etenevän yöttömän yön kierrokselle Oulua vastaan ennakkosuosikkina. Nuorela kuitenkin mainitsee, että Oulun haastavasta tilanteesta johtuen valmistautuminen ottelua varten on ollut huomattavasti vaikeampaa kuin normaalisti.

- Totta kai lähdemme otteluun ennakkosuosikkina. Kun katsoo sarjataulukkoa, huomioi sen, että meillä on kotipeli, sekä tarkastelee sitä, minkälainen tilanne on Oululla on parhaillaan meneillään, niinhän sen pitäisi ollakin.

- Meidän on ollut haastavaa valmistautua peliä varten, sillä Oululla on uusi valmennus, emmekä tiedä, minkälaisia muutoksia on tulossa. Kaikki on periaatteessa mahdollista, ja sama tilanne oli meillä myös viime vuonna KTP:ta vastaan. Olemme analysoineet Oulun Suomen Cupin peliä, mutta vaikea on silti ollut valmistautua heitä vastaan, ja siksi olemme enemmänkin keskittyneet omaan toimintaamme, Nuorela kertoo.

Oululaisten vierasvoitto antaa edelleen odottaa itseään ja se olisi varmasti sellainen paukku keskiviikon kierrokselta, jolla voisi lähteä rinta rottingilla Juhannuksen viettoon. Ottelun selvä ennakkosuosikki on Vepsu, mutta altavastaajan asema sopii varmasti Laivastonsinisille. Joukkue haluaa laittaa kaiken likoon ja jatkaa samaa hyvää fiilistä, minkä he saivat lauantain murskavoitosta Raatin nurmella.

- Mielestäni joukkueessa on hyvä henki päällä, erityisesti lauantain hyvän voiton jälkeen. Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme todella hyvää jalkapalloa. Pelaajat tuntevat tällä hetkellä olonsa mukavammaksi ja voivat ilmaista itseään kentällä Känön ja Rafin alaisuudessa. Myös joukkueen ilmapiiri on paljon parempi.

- Mielestäni keskiviikkona tulee tietenkin olemaan todella vaikea peli VPS:aa vastaan. He ovat todella tehokas joukkue pelitapansa ansiosta ja heillä on myös hyviä yksilöitä. Meillä ei ole ollut hyvä kauden alku, mutta nyt minusta tuntuu, että pelaajat alkavat taas nauttia jalkapallosta ja toivottavasti saamme hyvän tuloksen Vaasasta. Meillä on joitakin erittäin hyviä pelaajia ja mielestäni on vain ajan kysymys, että asiat alkavat loksahtaa kohdalleen, AC Oulun hyökkääjä Ashley Coffey sanoo.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Lamppu Mika
AET 2: Leppänen Veli-Matti
4.ET: Viljanen Petri


VPS - AC Oulu Lemonsoft Stadionilla keskiviikkona 19.6. kello 21.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, AC Oulun verkkosivut
Lisää uutisia