AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 14.6.2024

"On selkeää missä asioissa on onnistuttava" - hallitseva cup-mestari Ilves isännöi lauantaina SJK:ta

"On selkeää missä asioissa on onnistuttava" - hallitseva cup-mestari Ilves isännöi lauantaina SJK:ta

Joonas Rantaselle maistuu paluu kotiyleisön eteen. (Kuva: Jimi Soinila)

Hallitseva Suomen Cupin mestari Ilves pääsee aloittamaan cup-taipaleensa viidenneltä kierrokselta, kun taas vastassa oleva SJK on pelannut tämän kauden kilpailussa jo kaksi ottelua.

Viime kaudella Ilveksen cup-juna puksutti päätyyn asti, kun FC Honka kaatui finaalissa Helsingin olympiastadionilla maalein 1–2. Seurahistorian neljäs Suomen Cupin voitto toi Ilvekselle paikan UEFA:n Konferenssiliigaan tälle kaudelle.

– Ilveksen viime kausi huipentui cup-voittoon, mikä oli mahtava suoritus joukkueelta. Voittaminen itsessään oli kova juttu, ja sen seurauksena saamme myös pelata europelejä tällä kaudella, kommentoi päävalmentaja Joonas Rantanen.

Ilves ja SJK kohtasivat Veikkausliigassa Seinäjoella 19. huhtikuuta, jolloin kotijoukkue otti voiton maalein 1–0. Ottelun voittomaalin laukoi Jaime Moreno rangaistuspotkusta 34. minuutilla. Ilves pelasi maalintekoa lukuun ottamatta hyvän ottelun, mutta työntekoa ja painostusta ei palkittu. Liigacupissa 24. helmikuuta Ilves taipui SJK:lle vieraissa lukemin 3–1 pelattuaan 70 minuuttia vajaalla.

Veikkausliigassa Ilves palasi voittokantaan keskiviikkona, jolloin useista poissaoloista kärsineet keltavihreät kaatoivat vieraissa FC Interin maalein 0–2 ja vahvistivat asemiaan kamppailussa sarjan kärkisijoista. Joukkueen kokoonpanosta puuttuivat Vincent Ulundu, Aapo Mäenpää, Mohammed Umar, Lauri Ala-Myllymäki, Noel Hasa, Matias Kivikko Arraño sekä pelikiellossa ollut Joona Veteli.

– Tiiviissä otteluohjelmassa on tosi tärkeää palautua fyysisesti, mutta myös henkisesti rentoutua ja sitten latautua uudestaan pelaamaan. On myös erittäin kiva palata kotiin parin vieraspelin jälkeen. Meille on selkeää, missä asioissa lauantaina on onnistuttava ottaaksemme jatkopaikan, sanoo Rantanen.

Ilveksen poissaololista on lyhenemässä lauantain Suomen Cup -otteluun.

– Haluamme pärjätä kaikissa kilpailuissa ja valmistaudumme tähän otteluun samalla tavalla kuin muihinkin. Tietysti aika pelien välillä on lyhyt, kun pelasimme keskiviikkona edellisen kerran. Saamme kuitenkin takaisin kokoonpanoon ainakin Joona Vetelin, Vincent Ulundun ja Matias Kivikko Arrañon.

Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu Ilves - SJK Tammelan Stadionilla lauantaina 15.6. kello 18.00. Kaikki Veikkausliigajoukkueitten Suomen Cupin ottelut suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut
Lisää uutisia