AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 13.6.2024

​Union Berlinin fanit palkitsivat KuPS:n kannattajaystävällisenä isäntänä

​Union Berlinin fanit palkitsivat KuPS:n kannattajaystävällisenä isäntänä

Kuva: KuPS / Niklas Pehkonen

Bundesliigaseura 1. FC Union Berlinin fanit ovat palkinneet Kuopion Palloseuran hienolla tunnustuksella.

Unionin kannattajayhdistys Eisener V.I.R.U.S e.V on useiden vuosien ajan jakanut palkinnon poikkeuksellisen kannattajaystävällisille vastustajaseuroille otteluisäntinä. Yhdistyksen tiedotteessa todetaan, että vieraskannattajien kohtelu ei kaikkialla ole välttämättä lähelläkään toivottua, vaikka tällä voitaisiin estää tehokkaasti aggressiivista käyttäytymistäkin.

JWD-Pokalin nimi tulee Berliinin slangista "Jut war't, danke!" eli "se oli mahtavaa, kiitos". Kannattajille oli ehdolla lukuisia otteluita aina koronapandemian alusta tähän päivään saakka ja valinta osui suurella enemmistöllä KuPS:aan.

Union Berlin pelasi KuPS:aa vastaan Helsingissä 19. elokuuta 2021. Huolimatta koronarajoituksista useat sadat Union-fanit matkasivat Suomeen, vaikka vielä matkalla ei ollut tietoa pääsevätkö he lainkaan katsomaan ottelua, mutta KuPS:n seuratoimijat osoittautuivat erinomaisiksi isänniksi.

Perusteluiden mukaan oli pitkälti KuPS:n ansiota, että vieraskannattajat pääsivät lopulta katsomoon hiukan ennen ottelun alkua. Tämän myötä kaikki matkaan lähteneet Union-fanit pääsivät nauttimaan yhteisestä kokemuksesta stadionilla. Tämän lisäksi Union-fanit tunsivat, että kaikkineen heitä kohdetiin Helsingissä juuri kuten asiaan kuuluukin.

KuPS:n ystävällinen vieraanvaraisuus on Unionin fanien muistissa vahvasti. Tuloksesta välittämättä jalkapalloilta Helsingissä oli unohtumaton kokemus paikalle matkanneille Union-faneille, jotka pääsivät seuraamaan seuran ensimmäistä eurocup-ottelua lähes 20 vuoteen. KuPS ansaitsee täysin palkintonsa parhaana isäntäseurana.

Eisener V.I.R.U.S luovutti palkinnon KuPS:lle keskiviikon FC Haka -ottelun yhteydessä.

Lähde: Eisener V.I.R.U.S e. V:n tiedote
Lisää uutisia