AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 13.6.2024

"On oltu jo jonkun aikaa mukana" - HJK-luotsi Toni Korkeakunnas juhlisti 300. Veikkausliigaotteluaan voitolla

"On oltu jo jonkun aikaa mukana" - HJK-luotsi Toni Korkeakunnas juhlisti 300. Veikkausliigaotteluaan voitolla

"Toke" sai täyteen 300 ottelua Veikkausliigassa. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Helsingin paikalliskamppailu päättyi lopulta HJK:n selvään voittoon loppuunmyydyllä Oulunkylän MustaPekka Areenalla.

HJK pääsi tauolle etulyöntiasemassa, 2–0-johto ei kuitenkaan kertonut koko pelin kuvaa ensimmäiseltä jaksolta, ja Gnistanilla oli omat paikkansa päästä tulostaululle.

Toisella jaksolla HJK sai puolustuksen tiiviimmäksi ja naulasi kamppailun 82. minuutilla Santeri Hostikan 0-3-osumalla.

Lisäajalla nähtiin hienon illan kruunu vaihtomiesten toimesta. Stanislav Baranov ehti pelata Veikkausliiga-debyytissään vaivaiset kuusi minuuttia maaleitta. Kauden ensimmäiset Veikkausliigaminuutit pelannut Liam Möller voitti pallon keskialueella ja jatkoi eteenpäin David Ezehille. "Dave" vapautti hienolla syötöllä Baranovin laidalta läpi. Viimeistely takakulmaan oli kliininen, ja ottelun jälkeen "Stani" pääsikin huudattamaan yli viittäsataa HJK-kannattajaa.

– Loppu meni sitten Hollywood-käsikirjoituksen mukaisesti. Nuori poika, joka on ollut meidän mukanamme nyt vasta reilun viikon. Nyt debytoi ja tekee maalin tuohon loppuun. Nämä ovat niitä hetkiä, joista minä tietysti voittamisen ohella riemuitsen. Se, että pystyy auttamaan pelaajia ja saa oikeaan aikaan oikeanlaista vastuuta. Mielettömän hieno fiilis, puhui HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Korkeakunnas vietti myös juhlapäivää, sillä täyteen tuli komeat lukemat Veikkausliigavalmentajana.

– Nyt ymmärtää taas hieman mikä homma, kun taisto on ratkennut. Tosiaan kuulin juuri ennen ottelun alkua, että tämä oli minun 300. otteluni (Veikkausliigassa).

- Tämä (Oulunkylä) on minulle todella merkityksellinen paikka. Täällä valmentajahommani ovat alkaneet viime vuosituhannella. Tietenkin 300 ottelua kertoo siitä, että tässä on oltu jo jonkin aikaa mukana.

Lisää uutisia