AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 10.6.2024

Portugali jyräsi Suomen U18-pojat 5-0

Portugali jyräsi Suomen U18-pojat 5-0

Peter Lundbergin suojatit hävisivät Portugalissa.

Suomen U18-pojat kärsi Portugalin turnauksen avaustappionsa sunnuntaina, kun Portugali murskasi Minihuuhkajat lukemin 5–0.

– Puolustimme avauspuolikkaalla hyvin. Olisimme voineet luoda pidempiä hyökkäyksiä ja tehdä parempia viimeisiä ratkaisuja, mutta meillä oli yksi loistopaikka, ja olen ihan tyytyväinen ensimmäiseen puoliaikaamme. Portugalilla ei ollut montaa tilaisuutta, mutta he siirtyivät johtoon juuri ennen taukoa. Olisimme voineet välttää sen takaiskun, päävalmentaja Peter Lundberg sanoo Palloliiton sivuilla.

– Aloitimme toisen jakson mainiosti ja olimme parempia pallon kanssa kuin ensimmäisellä puoliajalla. Olimme mielestäni hyvin mukana pelissä heidän toiseen maaliinsa asti, mutta sitten lukemat repesivät. On karua hävitä viidellä maalilla, kun peli on ollut tasaisissa lukemissa vielä parikymmentä minuuttia ennen loppua, Lundberg jatkaa.

Lundbergin mukaan avausottelussaan Tshekin 4-0 -voittaneen Suomen täytyy oppia tästä kokemuksesta.

– Emme olleet parhaimmillamme ratkaisevissa hetkissä, ja se näkyi tulostaululla. Tulos ei mielestäni kuvasta kenttätapahtumia, mutta en halua ottaa mitään pois vastustajalta. Portugali teki upeita maaleja ja osoitti, kuinka armottomasti huippumaat rankaisevat.

Minihuuhkajat pelaa Portugalin turnauksen viimeisen ottelunsa ensi tiistaina. Suomi ja Slovakia kohtaavat Oeirasissa kello 17.00. Slovakia on toistaiseksi nollakerhossa, kun Portugali taas porskuttaa kärjessä kuudella pisteellä.

– Tästä pelistä jäi karvas maku, mutta meidän on käännettävä katseet seuraavaan peliimme. Slovakia-ottelusta tullee hyvin erilainen kuin tämän päivän matsista, ja meidän tulee valmistautua siihen parhaalla mahdollisella tavalla. Haluamme päättää turnauksen kunnialla ja sijoittua toiseksi.

Lisää uutisia