AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 10.6.2024

Marko Rajamäki niputtaa viikonlopun kierroksen – ”KuPS pelaa tällä hetkellä todella vahvasti”

Marko Rajamäki niputtaa viikonlopun kierroksen – ”KuPS pelaa tällä hetkellä todella vahvasti”

KuPS jatkaa ainoana joukkueena tappioitta. (Kuva: Niklas Pehkonen)

Veikkausliigassa pelattiin viikonloppuna täysi kierros ja sarjataulukon molemmissa päissä tapahtui muutoksia.

Ruudun viikonlopun studio-ottelussa huomio kiinnittyi erityisesti HJK:n ja SJK:n otteluun, joka päättyi Klubille 4-1. Ruudun asiantuntija Marko Rajamäen mukaan voitto oli HJK:lle tärkeä myös muuten kuin pisteiden valossa.

- Nyt on Korkeakunnaksella ja HJK:lla paikka saada kasvatettua joukkueen itseluottamusta. Joukkueen ykköskärki Luke Plange tuli kentälle 71. minuutilla ja teki hattutempun. HJK sai varmasti lisää itseluottamusta, vaikka SJK jopa ajoittain hallitsi peliä. Heidän on nyt hyvä lähteä keskiviikon Gnistan-paikallispeliin, Rajamäki arvioi.

KuPS siirtyi yksin sarjan kärkipaikalle voitettuaan AC Oulun 4-1 ja VPS pelasi tasapelin Ilvestä vastaan. KuPS:n meno näyttää Rajamäen silmiin erittäin vahvalta tällä hetkellä.

- Kun katsotaan voitto-, tasapeli- ja tappiosarakkeita, niin siellä on enää yksi nolla jäljellä ja se on KuPS:n tappiosarake. Se on kestänyt jo pitkään ja saa nähdä kuinka kauan se vielä jatkuu.

- KuPS pelaa tällä hetkellä todella vahvasti ja nimenomaan omilla kasvateillaan ja hyvin savolaisella joukkueella. He tekivät neljä maalia ja kaikki olivat omien kasvattien käsialaa. Kuopiossa on tällä hetkellä todella vahvaa suorittamista koko joukkueelta ja valmennuskaksikko Honkavaara-Boströmiltä, Rajamäki suitsuttaa.

Yksi nollasarake katosi myös, kun EIF otti pääsarjahistoriansa ensimmäisen voiton kaataessaan Gnistanin 1-0. Samalla se nousi pois jumbosijalta jättäen FC Lahden viimeiseksi.

- Totta kai se oli tosi iso voitto EIF:lle ja isot onnittelut heille siitä. Ensimmäinen voitto ja samalla he nousivat pois viimeiseltä sijalta. Nyt he näkevät sen oljenkorren säilymiseen ja AC Oulukin on vain pisteen päässä. Häntäpäässäkin on nyt todella tasaista, Rajamäki hehkuttaa.

Veikkausliiga juhlistaa keskiviikkona 12.6. vietettävää Jalkapallopäivää täydellä kierroksella. Ruudun studio-otteluna nähdään tuolloin FC Interin ja Ilveksen välinen herkkupala.

Lisää uutisia