AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 9.6.2024

Pikkuhuuhkajat kaatoi Liettuan Baltic Cupin pronssiottelussa - "Olimme parempia vähän kaikessa"

Pikkuhuuhkajat kaatoi Liettuan Baltic Cupin pronssiottelussa - "Olimme parempia vähän kaikessa"

Mika Lehkosuo näki voiton ansaittuna. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen U21-maajoukkue kohtasi Liettuan sunnuntaina pelatussa Baltic Cupin pronssiottelussa ja otti voiton 2-0-lukemin.

Tuulisella Kuressaare linnastaadionilla pelattu ottelu käynnistyi tasaisesti. Ensimmäinen maalipaikka syntyi Ville Vuorisen oikean laidan keskityksestä, joka tavoitti keskeltä Naatan Skytän. Tämän pusku suuntautui ohi etutolpan. Heti perään Vuorinen pääsi itse puskemaan Elias Äijälän vasemman laidan keskityksestä - Liettuan maalivahti nappasi pallon helposti hyppysiinsä. 21. minuutilla Daniel Rökman pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta, veto viuhui vain vähän takatolpan ohi. Neljä minuuttia tästä kapteeni Santeri Väänäsen veto boksin takaa pysähtyi maalivahtiin.

Ensimmäisen puoliajan loppu sujui rikkonaisesti, eikä suurempia maalipaikkoja enää syntynyt, vaan tauolle mentiin tasalukemissa 0-0. Toinen puoliaika jatkui samaa rataa, ja kummoisia maalipaikkoja ei syntynyt. Vaihtojen jälkeen Suomi sai hyökkäyspeliin hieman eloa, ja siirtyi johtoon Santeri Väänäsen pilkusta minuutilla 68. Pallo asetettiin pilkulle liettualaispuolustajan tultua rumasti boksin sisältä keskitystä yrittäneen Luka Hyryläisen jaloille.

Liettua sai mahdollisuuden kavennukseen pitkästä vaparista ennen 80. minuuttia, kun pallo kirposi pelaajaruuhkassa maalivahti Jasper Samoojan käsistä. Pallo pomppi hetken aikaa vaarallisesti Suomen boksissa, mutta Suomen puolustus hoiti pallon lopulta turvallisemmille vesille. 80. minuutilla Dren Terrnava ja Kai Meriluoto pelasivat nopealla hyökkäyksellä pallon linjan taakse Henri Salomaalle, joka sijoitti pallon alakulmaan tuplaten Suomen johdon.

Kun Liettuan puolustus blokkasi lisäajalla Onni Suutarin laukauksen, ja aivan viime hetkillä Jasper Samooja venyi torjuntaan Liettuan komeasta kaukolaukauksesta, Suomi otti pelistä voiton numeroin 2-0.

Päävalmentaja Mika Lehkosuo oli peliin tyytyväinen.

– Kuten Viroa vastaan, olimme vastustajaa parempia vähän kaikessa. Viroa vastaan onnistuimme silti häviämään – eivät nämä pelit koskaan helppoja ole. Tänään teimme paljon hyviä pelitekoja, joiden myötä saimme pilkun ja toisen maalin. Jätkät pelasivat tärkeimpiä tilanteita voitokkaasti, ja saimme ottelusta selkeän voiton, Lehkosuo summaa.

Pikkuhuuhkajien EM-karsinnat jatkuvat syyskuussa EM-karsintaotteluissa vieraissa Armeniaa ja kotona Romaniaa vastaan.

– Totuus on, että ryhmämme muuttuu syksyn peleihin aika radikaalisti. Paljon pelaajiamme oli A-maajoukkueessa tai erinäisistä syistä poissa tästä Baltic Cupista, eli tämä tapahtuma oli erilainen kuin syksyn tapahtumat tulevat olemaan.

Lisää uutisia