AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 9.6.2024

​Ilmiömäistä, Veikkausliiga! Osa 10: Oliko se jo mestaruusjunan ääni?

​Ilmiömäistä, Veikkausliiga! Osa 10: Oliko se jo mestaruusjunan ääni?

Kuopiossa menee nyt vahvasti. (Kuva: KuPS / Niklas Pehkonen)

Tässä juttusarjassa Veikkausliigan kehityspäällikkö Eero Tuominen kertoo mielipiteensä Veikkausliigan tuoreimmista ilmiöistä, joista jo ympäri Suomea puhutaan.

Lauantai-illan päätteeksi kuulosti siltä, että vuonna 1889 avatulta Kuopion rautatieasemalta lähti liikkeelle paikallisen Palloseuran mestaruusjuna. Veturinkuljettajanaan päävalmentaja Jani Honkavaara ja vaunuissa sitoutunut sekä tasainen joukkue.

Moni jossitteli jo viime kauden päätteeksi, että ilman alkukauden pistemenetyksiä kuopiolaiset olisivat voittaneet pomminvarmasti mestaruuden. Tässä saattaa kieltämättä olla jotain perää.

Nyt kun katsoo kuopiolaisten pelaamista ja sitä tärkeintä – pelin jatkuvaa kehittymistä – en ala kyseenalaistamaan lauantai-illan kuulohavaintojani. Kuopion Palloseura on tällä hetkellä Veikkausliigan ylivoimainen mestarisuosikki.

Tai kysytään lukijalta. Mitä KuPSin pelistä puuttuu? Siis sellaista, jota muilta joukkueilta löytyy?

Toki esimerkiksi Helsingin Jalkapalloklubi tuo riveihinsä uusia pelaajia siirtoikkunan auetessa, mutta sama mahdollisuus on kaikilla. Laajalla materiaalilla mennään syksyn pimetessä pidemmälle kuin muut.

KuPSin osalta Veikkausliigan sarjajohtajan asema on mieletön työnäyte joukkueen valmennukselta sekä pelaajistolta. Tämänhän ei pitänyt olla mahdollista viime talven säästökuurin päätteeksi, jonka myötä puheet mestaruusjunista jätettiin muiden kirjoitusten vastuulle.

Kukapa meistä olisi tiennyt, että 17-vuotias Matias Siltanen on noin hyvä jo nyt? 19-vuotias toppari Samuli Miettinen on vetänyt läpi kauden täysiä minuutteja ja 18-vuotiaan Otto Ruopin vastuu kasvaa peli peliltä.

KuPSin sarjajohto on toki vain kaksi pistettä, mutta tällä hetkellä keltamustia seurataan minne he ikinä menevätkään. Kuopiossa ylittynee ensi keskiviikkona heittämällä 4 000 katsojan raja, sillä eihän tätä pysty olemaan katsomatta.

Katsomista riittää muuten ensi viikolla Oulussakin. Vastakkain kaksi kovalle karikolle ajautunutta eli AC Oulu ja FC Lahti. Ekenäs IF:n lauantaisen avausvoiton myötä Raatin pimenevässä kesäillassa pelataan keskiviikkona panoksilla, joiden voimassa on jo kaikki mahdollinen pelissä. Niin sarjataulukossa kuin pukukopeissakin.

Tätä sen pitääkin olla, kun jokaisella ottelulla on merkitystä läpi kauden.

Ja tämäkin vielä!

Helsingin Jalkapalloklubi näytti perjantai-iltana, että täältä sitä tullaan vielä. SJK kaatui 4–1 ja mikä hienointa brittikärki Luke Plangen hattutempulla. Minun silmääni Plangen kehonkuvasta on välittynyt läpi alkukauden tietynlainen ulkopuolisuus. Ettei hyökkääjä oikein ole tiennyt miten päin olisi ja milloin aidosti pelille heittäytyisi. Perjantaisissa maalituuletuksissa pääsi sitten irti todellinen Plange – ja lisää tuuletuksia on luvassa. Tuskin riittää 15 maalia.

Lisää uutisia