AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 2.6.2024

KuPS ja VPS jatkavat kärkikaksikkona - Toukokuu vaihtui ryminällä kesäkuuksi

KuPS ja VPS jatkavat kärkikaksikkona - Toukokuu vaihtui ryminällä kesäkuuksi

KuPS jatkaa piikkipaikalla perjantain voiton myötä. (Kuva: Jimi Soinila)

Toukokuu on jo takanapäin, mutta ennen kuun vaihdetta Veikkausliigassa pelattiin vielä tiivis perjantai-ilta neljän ottelun myötä ja kesäkuu saatiin käyntiin heti perään sunnuntaina.

Tilanne sarjataulukon kärjessä oli kutkuttava, kun koko kärkikuusikko on viikonloppuun lähdettäessä vain viiden pisteen sisällä. Tasaista on myös sarjataulukon toisessa päässä, sillä sijoilla 9.-12. olevia joukkueita erottaa vain kolme pistettä.

Perjantai pyörähti käyntiin vauhdilla kello 18.00 kolmen ottelun myötä. FC Inter käänsi kurssinsa kaatamalla kotonaan FC Hakan, KuPS haki viime minuuttien maalilla voiton Ilveksestä kärkikamppailussa ja jatkaa ykkösenä. IFK Mariehamn puolestaan yllätti SJK:n ja haki 2-0-voiton Seinäjoelta.

Perjantai-illan päätteeksi vielä AC Oulu otti kauden avausvoittonsa kaadettuaan HJK:n niukasti 1-0.

Lauantai sulateltiin perjantain otteluita, mutta sunnuntaina pallo pyörii jälleen. Iltapäivän ottelussa Gnistan otti tärkeät pisteet ja katkaisi voitottoman putkensa kukistamalla FC Lahden. Illan ja kierroksen päätteeksi VPS haki vielä niukan voiton EIF:sta. Näin KuPS ja VPS jatkavat kärkikaksikkona ja eroa muihin tuli jo pienen raon verran.

Otteluennakot ovat tuttuun tapaan luettavissa Veikkausliigan sivuilta otteluita edeltävänä iltana. Ennakot löytyvät etusivun "ottelulaatikoiden" valikosta, jonne ilmestyvät myös avauskokoonpanot tuntia ennen kunkin ottelun alkamista ja otteluiden jälkeen niin tilastot kuin otteluraportitkin. Otteluiden aikana live-seuranta tarjoaa reaaliaikaista tietoa niille, jotka eivät pääse seuraamaan otteluita paikan päällä tai Ruudusta.

Veikkausliiga viikonloppuna:

Perjantai 31.5.
18.00 FC Inter – FC Haka 3-1 (2-0)
18.00 Ilves – KuPS 1-2 (1-1)
18.00 SJK – IFK Mariehamn 0-2 (0-0)
20.00 AC Oulu – HJK1-0 (1-0)

Sunnuntai 2.6.
16.00 Gnistan – FC Lahti 2-1 (1-1)
18.30 EIF – VPS 1-2 (0-0)

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia