AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 30.5.2024

Matias Ahola tarttuu AC Oulun huoltajan tehtäviin

Matias Ahola tarttuu AC Oulun huoltajan tehtäviin

Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä

AC Oulu haki avoimella haulla edustusjoukkueelle uutta huoltajaa ja valintaprosessi on nyt saatu päätökseen.

Matias Ahola ja AC Oulu ovat solmineet loppukauden mittaisen sopimuksen. Matias korvaa nykyisen huoltajan Retu Värrin ensi viikon alusta lähtien. Tämän viikon Retu ja Matias työskentelevät yhdessä, Matiaksen opetellessa uusia kuvioita. Retu joutuu jäämään pois henkilökohtaiseen elämään liittyvien syiden takia, valitettavasti.

- Retulle suurkiitos hänen työpanoksestaan AC Oulun hyväksi. Erittäin iloinen, että löydettiin Matiaksen tapainen innokas ja töitä pelkäämätön kaveri jatkamaan Retulta jääviä hommia yhtenä tärkeimpänä tekijänä joukkueen arjen sujuvuuden kannalta, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen toteaa.

Matias Aholalle huoltajan hommat eivät kaikilta osin ole vielä tuttuja, mutta hän on toiminut Kemin Palloseuran varustevastaavana, joten ihan uuteen ympäristöön hän ei tule. Aholalla on urheilutaustaa jalkapallon lisäksi myös jääpallosta Veitsiluodon Vastuksen riveistä ja viimeisimpänä hän on pelannut oululaisessa jenkkifutisjoukkueessa Northern Lightsissa laitahyökkääjänä sekä lentopotkaisijana.

- Pelasin nuorempana aina B-junioriksi asti Kemin Palloseuran ja PS Kemin joukkueissa. Sitten elämä vei vähän muihin hommiin kunnes 2018 palasin PS Kemin Akatemian mukana kentälle ja siinä muutama kausi vierähti myös Kemi City FC:n tolppien välissä. Toimin myös samaan aikaan muutaman juniorijoukkueen valmentajana KePSissä, Ahola kertoo.

Ouluun uuden huoltajan tie kävi, kun hän tuli kaupunkiin opiskelemaan fysioterapeutiksi.

- Tässä töitä kun etsiskelin niin taisi olla minulle suositeltu uutinen Suomifutiksen tai Veikkausliigan kautta, en muista varmasti, että hakevat huoltajaa ja toivomuksena olisi hierojan tai fysioterapeutin tausta. Itse opiskelen tässä nyt fysioterapeutiksi ja syksyllä aloitan toisen vuoteni niin päätin, että tässähän olisi varmasti mahtava ympäristö työskennellä ja saada omaa ammattitaitoa kehitettyä.

- Ehkäpä eniten näin alkuun odotan sitä sellaisen minä huoltajana käsialan muodostumista ja tietenkin joukkueen "sisään pääsemistä", summaa Ahola.

Lisää uutisia