AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 28.5.2024

​Päävalmentaja Kanerva: "Aikamoisia haasteita ollut joukkueen kokoamisessa"

​Päävalmentaja Kanerva: "Aikamoisia haasteita ollut joukkueen kokoamisessa"

"Rivellä" oli taiteilemista joukkueen kokoamisessa. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva julkaisi tiistaina joukkueensa kesäkuun A-maaotteluihin Portugalia ja Skotlantia vastaan.

Kanervan mukaan ryhmän kasaaminen ei tällä kertaa ollut ihan yksinkertainen prosessi.

- On ollut aikamoisia haasteita joukkueen kokoamisessa. Fredrik Jensen, Marcus Forss, Rasmus Schüller ja Kaan Kairinen ovat loukkaantuneina ja muutama pelaaja on vielä toipilaana. Lisäksi kun nämä eivät ole kansainvälisiä pelipäiviä, niin tämä on ollut aikamoista neuvottelua seurojen kanssa pelaajien päästämisestä mukaan. Monesti vastaus on ollut ei tai kyllä tietyillä ehdoilla.

- Positiivista on se, että MLS:sta saamme muut pelaajat paitsi Robert Taylorin, jota seura ei päästänyt mukaan.

Huuhkajat kokoontuu perjantaina kotimaassa, josta matka jatkuu sunnuntaina kohti Portugalia. Kaikki pelaajat eivät kuitenkaan vielä viikonlopuksi pääse mukaan.

- Saan koko joukkueen kasaan vasta maanantaina Lissabonissa valmistavissa harjoituksissa, silloin on 25 pelaajaa koossa – tosin Arttu Hoskonen on vielä vähän kysymysmerkki. Kaikkiaan kahdeksalla pelaajalla on seurajoukkueen ottelu vielä 1. tai 2. kesäkuuta.

Mukana nähdäänkin nyt uusia kasvoja ja tässä on Kanervan mukaan ehdottomasti myös positiivisia puolia.

- Kahdeksan uutta pelaajaa on mukana verrattuna maaliskuun tapahtumiin ja niistä neljä nousee mukaan U21:sta, Kanerva laskee.

- Näitä maaotteluita meillä on kuitenkin aika vähän ja tämä on hyvä tilaisuus katsastaa heitä. Kiva nähdä heitä mukana ja he pääsevät tutustumaan meidän toimintatapoihimme – ja vielä pelaamaan todella kovia vastustajia vastaan. Peliaikaa tullaan varmasti jakamaan laajalti.

Lisää uutisia