AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 22.5.2024

Otso Virtanen jatkaa Ilveksessä – ”Koen olevani oikeassa paikassa”

Otso Virtanen jatkaa Ilveksessä – ”Koen olevani oikeassa paikassa”

Otso Virtanen jatkaa Ilveksessä. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves ja maalivahti Otso Virtanen ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen, joka ulottuu vuoden 2026 loppuun asti.

Toista kauttaan Ilvestä edustava Virtanen, 30, on torjunut kuluvalla kaudella seitsemässä Veikkausliiga-ottelussa neljä nollapeliä, joilla hän on sarjan nollapelitilaston kärjessä. Sarjakautta edeltäneessä Liigacupissa hän pelasi kaksi nollapeliä.

196-senttinen maalivahti voitti viime kaudella Ilveksessä Suomen Cupin ja pelasi 25 Veikkausliiga-ottelua, joissa hän piti maalinsa puhtaana kuudesti. Matkalla Suomen Cupin voittoon, joka toi Ilvekselle paikan Konferenssiliigaan tälle kaudelle, hänelle kertyi kolme nollapeliä.

Virtanen on edustanut uransa aikana Veikkausliigassa myös TPS:ää, IFK Mariehamnia ja KuPSia. Viidesti sarjan kuukauden joukkueeseen valitun maalivahdin tilille on kertynyt pääsarjassa yhteensä 213 Veikkausliiga-ottelua. IFK Mariehamnissa Virtanen voitti Suomen Cupin kaudella 2015. KuPSissa hän saavutti Suomen mestaruuden 2019, Suomen Cupin voiton 2021 ja 2022, SM-hopeaa 2017 sekä SM-pronssia 2018 ja 2020.

Ulkomailla Virtanen on pelannut Skotlannissa Hibernian FC:ssä, jota hän edusti tammikuusta 2016 tammikuuhun 2017.

Ensimmäistä kauttaan Ilveksen kapteenina toimiva Virtanen on iloinen jatkosopimuksestaan ja näkee seuran olevan oikealla tiellä kohti Veikkausliigan kärkeä.

– Olen todella tyytyväinen, että saimme jatkon tehtyä. Ilveksessä on tällä hetkellä kova tekemisen meininki niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Koen olevani oikeassa paikassa – nähdään Tammelassa!, Virtanen lähettää terveiset koko Ilves-yhteisölle seuran sivuilla.

Ilveksen urheilutoimenjohtaja Miika Takkula näkee Virtasen olevan matkalla kohti parhaita pelivuosiaan.

– Hienoa, että joukkueen kapteeni ja sarjan parhaimpiin maalivahteihin jo pidemmän aikaa lukeutunut Otso jatkaa Ilveksessä pidemmällä sopimuksella. Parasta yhtälössä tietysti on se, että Otsolla, niin kuin koko seuralla, on kunnianhimoiset tavoitteet kehittyä entisestään ja nälkä menestymiseen kova, joten parhaat pelit ovat edessä päin, sanoo Takkula.

Lisää uutisia